# 50 anys 50 forns -

Els i les alumnes i professors/es dels Cicles de Ceràmica de l’Escola d’Art La Industrial van ser convidats a participar en un dels actes de celebració del 50è aniversari de L’Escola de Ceràmica de la Bisbal i Centre d’Artesania. Aquest acte el va organitzar Fem Foc (duet que fan cuites performàtiques a llenya).
La celebració va consistir en fer una cuita amb 50 peces forn, 50 forns “tipi” coent tots alhora. Un forn per cada any de vida de l’escola. La Dolors Ros que n’és la directora va oferir lloc d’acampada als jardins de l’escola i així els alumnes van poder viure aquesta experiència que va tenir lloc els dies 22, 23 i 24 de juny.
Per tal de poder participar, cada grup o individu que feia un forn havia de portar una peça tipus xemeneia, feta de pasta que resistís al xoc tèrmic. Aquesta estava a l’interior del forn formant-ne part. Tots els forns tenien la mateixa mida i estructura.
Al llarg de tot el primer dia es va construir el que va ser la fogaina del forn, el segon dia es va dedicar a fer el tipi i a les 16h es van encendre tots els forns. Es va estar coent fins a la nit que va ser quan es van destapar les carcasses dels forns-tipi. El tercer i últim dia (24 de juny) es va fer una petita exposició efímera en la qual es van posar totes les peces juntes i es va recollir.
Totes les participants coincideixen en dir que va ser una experiència única per aprendre a fer-se un forn i per a poder gaudir de coure a llenya amb altres professionals del món de la ceràmica en una nit màgica (Sant Joan).
Des de l’Escola d’Art la Industrial volem agrair a Fem Foc i a l’Escola de Ceràmica de la Bisbal la possibilitat de poder participar en aquest acte. 

Vegeu-ne algunes imatges: