# Cicle Superior d’Il·lustració - La Industrial

Cicle Superior Il·lustració i Animació

L'any 2011 s'imparteix per primer cop el Cicle Formatiu de Grau Superior d'Il·lustració a l'Escola d'Art La Industrial. Deu anys més tard, el curs 2021-2022, l'escola estrena nou cicle i nova oferta educativa amb el 3×2 d’Il·lustració i Animació.

Informació

El 3×2 permet obtenir la doble titulació en tres anys. En el primer curs s’imparteixen les matèries comunes entre els dos cicles, en el segon curs, les matèries de modalitat d’il·lustració i en el tercer curs, les d’animació.

L’objectiu principal dels dos cicles és encaminar l’alumnat cap a l’àmbit professional en la realització d’il·lustracions per a diferents mitjans de comunicació gràfica, com la il·lustració editorial (els llibres infantils, els juvenils, el còmic, la premsa…), la il·lustració publicitària en totes les seves variants, l’animació tradicional o la 3D, les caràtules televisives, els llocs web, les aplicacions per a dispositius mòbils i altres productes multimèdia.

En el 3×2 s’idearan i duran a terme projectes d’il·lustració i animació. S’empraran diverses tècniques analògiques i digitals posant l’accent en les seves singularitats expressives. Es coneixeran els diferents àmbits del món editorial, del publicitari i del producte industrial; les tècniques del gravat i de les edicions artesanals, del concept art, del guionatge i de l’animació en 2D i 3D.

Es pretén formar un/a il·lustrador/a amb coneixements d’animació i mostrar-li un ampli ventall de sortides professionals on podrà incidir amb competitivitat com a creatiu i amb destresa tècnica.

El 3×2 està encapçalat per professorat de diferents disciplines i ofereix al seu alumnat la possibilitat d’endinsar-se en la il·lustració i l’animació, enteses com a eines per a la creació d’imatges comunicatives des de registres que potencien una mirada personal i expressiva.

Com a aportacions i punts distintius en el marc docent, destaquen el professorat en actiu, el treball en equip, les coordinacions entre matèries, el tracte proper i l’atenció individualitzada a l’alumnat.

Així mateix el centre està situat en un entorn privilegiat, forma part del Campus de l’Escola Industrial i compta amb bones instal·lacions per facilitar els aprenentatges tècnics amb tallers de gravat, enquadernació artesanal, serigrafia i aules multimèdia.

Sortides professionals

Treballar en la il·lustració i en l’animació per compte propi o integrat en equips de comunicació visual, de disseny gràfic, publicitat, mitjans audiovisuals i produccions multimèdia.

Aplicar el treball com a il·lustrador i animador en diferents àmbits de la ciència, de l’arquitectura, l’interiorisme, la moda, la publicitat, el disseny gràfic, les editorials i la premsa, entre d’altres.

Desenvolupar projectes artístics personals, com poden ser els àlbums il·lustrats, els desplegables en tres dimensions, els llibres interactius, les animacions web, les pel·lícules…

Perfils professionals destacats de l’il·lustrador/a:

Il·lustrador/a per editorials i premsa.
Il·lustrador/a naturalista en col·laboració amb equips d’investigació de la tècnica i la ciència.
Il·lustrador/a especialitzat/da en l’aplicació al producte industrial.
Cartellisme.
Dibuixant integrat en equips de comunicació visual, disseny gràfic, publicitat i mitjans audiovisuals.
Il·lustrador/a i gestor/a d’activitats culturals i educatives.
Perfils professionals destacats de l’animador/a:

Dissenyador/a 2D i modelador/a 3D d’escenaris, fons, objectes o personatges.
Animador/a 2D i 3D.
Animador/a web i per publicitat.
Intercalador/a.
Artista en textures i tècnic/a en efectes especials.
Dissenyador/a, organitzador/a i gestor/a de projectes d’animació.
Director/a d’art.

Durada

La durada del cicle d’il·lustració és de 2.000 hores (1.720 hores en el centre educatiu, distribuïdes en dos cursos acadèmics, i 280 hores en un centre de treball). En el 3×2, les hores d’il·lustració en el centre educatiu s’imparteixen íntegrament en els dos primers anys.

La durada del cicle d’animació és de 2.000 hores (1.720 hores en el centre educatiu i 280 hores en un centre de treball). En el 3×2, les hores d’animació en el centre educatiu engloben les hores comunes convalidables, impartides en el primer curs, i les específiques del tercer.

Accés

Accés directe amb el títol de Batxillerat artístic.

Des d’altres titulacions cal consultar la web del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya: Tria educativa

Titulació

Tècnic/a Superior en Il·lustració. En finalitzar el segon any del 3×2.
Tècnic/a Superior en Animació. En finalitzar el tercer any del 3×2.

Horari

Tardes de dilluns a divendres de 15.00 h a 21.00 h.

 

 

Tens cap dubte?

Vols més informació?

Escriu-nos!

Cicle Superior Il·lustració i Animació

14 + 11 =