# Notícies i activitats - La Industrial

Activitat cultural

Notícies i activitats

Exposició anual El Bosc

Exposició anual El Bosc

 
Una vegada més tenim la satisfacció de presentar-vos l’exposició anual de La Industrial. Cada any partim d’un tema comú -el d’enguany és el bosc- a partir del qual es treballa des de diversos mòduls i matèries, procurangt que estiguin presents tots els ensenyaments.
El Bosc és una mostra dels treballs realitzats per l’alumnat de tota l’escola, on s’hi troben representat des de Batxillerat fins als diversos Cicles Formatius i els cursos especialitzats que s’hi desenvolupen al llarg del curs 2022-23.
És una magnífica ocasió per veure què es cou en els tallers i aules ja que la mostra és molt variada.
 
 
El Bosc es podrà visitar del 27 de març al 28 d’abril de 2023 als diferents espais expositius de La Industrial (carrer Comte d’Urgell 187, edifici 21 –  Barcelona).
Horari: de dilluns a divendres de 8.00 a 20.00 hores.

 

L’autora del cartell és Ivette Maqueda, de 1r curs del CFGS Il·lustració.

Aquí sota deiexem algunes imatges del que es pot veure a la mostra, desitgem que la gaudiu!

 
Entrega de premis a les guanyadores del concurs Expressió Creativa

Entrega de premis a les guanyadores del concurs Expressió Creativa

Des de la coordinació cultural de l’escola i la Biblioteca es convoca el concurs Expressió Creativa.Per tal d’estimular la creativitat i participació en els esdeveniments de la comunitat educativa de La Industrial

Aquest concurs es vincula a l’exposició anual que cada any celebrem amb la participació de tot l’alumnat matriculat al centre, enguany amb el lema El Bosc. Les peces presentades al concurs han d’estar inspirades pels textos que des de la Biblioteca es sel·leccionen al voltant del tema.

Un cop rebudes totes les creacions el jurat es va reunir el passat 14 de març i el veredicte ha estat:

Guanyadora del 1r premi: Rut Copons.

Guanyadora del 2n premi: Rosa Maria Escofet.

Ambdues són alumnes del curs monogràfic de joieria Disseny i Concepte.

L’entrega dels premis -diploma i xec regal per valor de 100€ i 50€ respectivament- ha estat el passat 21 de març.

Gràcies per la vostra participació i ENHORABONA Rut i Rosa Mª!

Aquestes són les peces guanyadores:

Exposició dels treballs del Laboratori de Fabricació Digital de 2n CFGS Ceràmica Artística

Exposició dels treballs del Laboratori de Fabricació Digital de 2n CFGS Ceràmica Artística

Els alumnes de 2n curs de Ceràmica Artística (CFGS) exposen una mostra de treballs corresponents al mòdul Laboratori de fabricació digital.

En aquest mòdul es treballen totes les competències digitals per aconseguir imprimir amb les diferents impressores 3D que tenim a l’escola, ja sigui la de PLA (filament respectuós amb el medi ambient per a impressió 3D) com les dues de pasta ceràmica.

Una part important de la realització de les peces és el disseny 3D amb programes com el Rhinoceros.
Una segona part és el funcionament de diferent maquinària, i la comunicació i preparació d’arxius entre l’ordinador i les impressores.
La tercera part del treball és la materialització o finalització de les peces.

Aquestes són les alumnes que han exposat els seus treballs: Lluna Alamany, Caterina Aloy, Helena Andrés, Berta Aniento, Agnes Ansio, Domingo Calderó, Carla Carrasco, Judit Casanelles, Alba Coll, Rut Copons, Arantza Cotera, Petra Hiebler, Núria Ishi, María del Carmen Llamas, Lola Mañas, Fina Mata, Judit Monforte, Isolda Piñol, Irene Piñol, Pepa Tardío i Consu Van Domselaar.

Aquestes són algunes de les imatges de l’exposició de treballs:

Un alumne de Batxillerat rep la 1a beca Versembrant i grava una cançó

Un alumne de Batxillerat rep la 1a beca Versembrant i grava una cançó

L’Amat Mira (aka. Limbik), alumne de 2n de Batxillerat, és el primer becat de Versembrant i ha gravat la seva cançó «Els teus ulls» arran del taller de rap que Pau Llonch i l’Alba (Bittah) van impartir a l’escola el curs 2021-2022. El taller es va portar a terme en el marc del projecte Rap per la Memòria dins la matèria de Llengua catalana.

Segons Versembrant: «Vam decidir acompanyar-lo pel talent i les ganes que desprenia i ha acabat gravant aquesta cançó que porta per títol “Els teus ulls”. Els nostres companys Patxi Vazili i Ilogike l’han acompanyat durant tot el procés i han produït, gravat i mesclat la cançó en dos estudis de so professionals.
Ha estat un procés preciós i enriquidor, i esperem que serveixi com a palanca per impulsar el seu camí en el circuit professional del rap.»

Amunt Limbik!

Aquí sota podeu veure un dels seus vídeos:

Exposició “Comunitats veïnals”

Exposició “Comunitats veïnals”

Mostra d’il·lustracions que formen part dels àlbums il·lustrats realitzats en el marc dels projectes finals del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Il·lustració del curs 2021-2022. Són treballs que conviden a conèixer tota mena d’esdeveniments que tenen lloc en una escala de veïns.

Hi ha històries que fan pensar, d’altres somiar, algunes atemoreixen o fins i tot fan riure. Veïns i veïnes en colors o en blanc i negre. Àlbums per a infants i àlbums per a adults que ens permeten entrar en l’univers singular de la imatge i la lectura.

Del 12 de gener al 8 de febrer de 2023 al Centre Cívic Urgell (Comte d’Urgell 145 de Barcelona). Visita guiada dimarts 31 de gener a les 18.00 h.

Es podrà accedir als àlbums digitals escanejant els codis QR dels plafons tècnics que hi haurà a l’exposició. Els àlbums originals estaran exposats a la Biblioteca de l’Escola d’Art La Industrial i el CFA Can Batlló.

Ana Molina i Luna Tsunekawa participaran en una acció reclam pintant els vidres de la façana principal i interior del Centre Cívic Urgell.

Uma Angulo s’encarregarà de la visita guiada que tindrà lloc el dimarts dia 31 de gener a les 18.00 h.

Horari de la sala d’exposicions
De dilluns a divendres de 9 a 13 h i de 16.30 a 21.30 h
Dissabtes de 10 a 14 h i de 16 a 20 h

Alumnat participant: Uma Angulo, David Barberá, Anna Barco, Alicia Carmona, Joel Holgado, Noa Jurado, Julia Martínez, Helena Miranda, Ana Molina, Lou Pastor, Juan David Puentes, Maria Salvador, Montse Sancerni, Pablo Sellés, Luna Tsunekawa, Ariadna Voces.

Il·lustració del cartell: Ana Molina

La Industrial al Makerfest

La Industrial al Makerfest

El passat 17 de novembre l’escola va participar en el Makerfest de manera vinculada als Ateneus de Fabricació i a través de la matèria de Dibuix Tècnic de 1r de Batxillerat.

Un cop més, la professora Gala Duran, exposa l’experiència del projecte “2L4W” (Too Late For Wasting), relacionat amb la moda i la sostenibilitat.

El Makerfest és una Fira amb tallers, xerrades, workshops… dirigits al professorat de la Formació professional al espai DFactory Barcelona per difondre tecnologies provinents de la indústria 4.0. Quina serà la tecnologia dels propers lustres dona una perspectiva nova a la nostra tasca com a professors/es. Al Makerfest és possible fer una experiència immersiva on descobrir la tecnologia de la indústria 4.0, possibilitats de treball amb impressores 3D, realitat virtual i immersiva, tallers, xerrades… que poden enriquir la nostra visió del món actual i com a conseqüència portar aquestes realitats a l’aula.

Conveni de col·laboració amb Elisava

Conveni de col·laboració amb Elisava

La Industrial ha signat un conveni de col·laboració amb l’Escola Universitària de Disseny i Enginyeria Elisava amb l’objectiu d’establir un marc de col·laboració entre ambdues entitats, en clau d’aliança estratègica, per potenciar l’intercanvi de coneixement.

Entre els àmbits de treball conjunt entre Elisava i La Industrial hi destaquen:

  • La promoció i intercanvi de coneixement relatiu a l’actual paradigma professional i acadèmic del Disseny.
  • La difusió, mitjançant els seus respectius canals de comunicació, de les activitats i les iniciatives dutes a terme de manera compartida.
  • La potenciació de col·laboracions que generin noves oportunitats per als alumnes d’ambdues escoles.

Han signat el conveni el Sr. Xavier Aguado, Director de La Industrial, i el Dr. Javier Peña, Director General d’Elisava. 

Conferència de l’escultor Manuel Aramendia

Conferència de l’escultor Manuel Aramendia

El dijous 20 d’octubre ha tingut lloc la conferència inaugural a càrrec de l’artista Manuel Aramendia, a les 12h a la Sala d’Actes de l’escola.

Manuel Aramendia és un artista pluridisciplinari que s’expressa sobre paper, ceràmica i altres mitjans, però l’eix central de la seva obra és l’escultura. És Doctor en Belles Arts i professor titular de la Facultat de Belles Arts de Barcelona. A part de la docència i la seva obra personal ha participat i participa en diferents projectes i publicacions dins l’àmbit del pensament en l’art. Ha fet estades en diferents centres d’art com a artista convidat i investigador.

Aquí us deixem la Lliçó inaugural per si és del vostre interès. 

Exposició “Per què la joia és cultura?”

Exposició “Per què la joia és cultura?”

Dissabte 15 d’octubre es va inaugurar a Igualada l’exposició Per què la joia és cultura? La mostra està formada per una exposició de joies realitzades per professionals i es podrà veure fins el 30 d’octubre a l’Arxiu Comarcal de l’Anoia ubicat a l’Espai La Teneria. També podreu veure una mostra de peces d’alumnes de diverses escoles catalanes a diferents joieries de la ciutat.
De l’Escola d’Art La Industrial hi han participat les nostres alumnes: Sara Bujanda, Anna León, Raquel Arenas, Laura Beltrán i Estefania Bautista, les peces de les quals estan exposades a la joieria Pons Joiers Rambla.

50 anys 50 forns

50 anys 50 forns

Els i les alumnes i professors/es dels Cicles de Ceràmica de l’Escola d’Art La Industrial van ser convidats a participar en un dels actes de celebració del 50è aniversari de L’Escola de Ceràmica de la Bisbal i Centre d’Artesania. Aquest acte el va organitzar Fem Foc (duet que fan cuites performàtiques a llenya).
La celebració va consistir en fer una cuita amb 50 peces forn, 50 forns “tipi” coent tots alhora. Un forn per cada any de vida de l’escola. La Dolors Ros que n’és la directora va oferir lloc d’acampada als jardins de l’escola i així els alumnes van poder viure aquesta experiència que va tenir lloc els dies 22, 23 i 24 de juny.
Per tal de poder participar, cada grup o individu que feia un forn havia de portar una peça tipus xemeneia, feta de pasta que resistís al xoc tèrmic. Aquesta estava a l’interior del forn formant-ne part. Tots els forns tenien la mateixa mida i estructura.
Al llarg de tot el primer dia es va construir el que va ser la fogaina del forn, el segon dia es va dedicar a fer el tipi i a les 16h es van encendre tots els forns. Es va estar coent fins a la nit que va ser quan es van destapar les carcasses dels forns-tipi. El tercer i últim dia (24 de juny) es va fer una petita exposició efímera en la qual es van posar totes les peces juntes i es va recollir.
Totes les participants coincideixen en dir que va ser una experiència única per aprendre a fer-se un forn i per a poder gaudir de coure a llenya amb altres professionals del món de la ceràmica en una nit màgica (Sant Joan).
Des de l’Escola d’Art la Industrial volem agrair a Fem Foc i a l’Escola de Ceràmica de la Bisbal la possibilitat de poder participar en aquest acte. 

Vegeu-ne algunes imatges:

“2L4W” Desfilada de moda sostenible

“2L4W” Desfilada de moda sostenible

Too Late For Wasting és una col·lecció de moda realitzada per l’alumnat de primer de batxillerat dins de la matèria de dibuix tècnic. A través d’unes inquietuds que tenien (sostenibilitat, moda, tecnologies digitals…) han estat treballant aquest projecte junt amb l’Ateneu de Fabricació de Gràcia. El dia de la inauguració de l’Ateneu, vam fer la desfilada i aquest vídeo és un resum del show que van preparar.

La Microscopia: un curs de l’Escola d’Art La Industrial i l’Hospital Sant Joan de Déu

La Microscopia: un curs de l’Escola d’Art La Industrial i l’Hospital Sant Joan de Déu

Curs per establir ponts de comunicació entre l’art i la ciència a través de la utilització del microscopi.

El curs presencial La Microscopia: un camí cap a la creativitat, més pràctic que teòric, està dirigit a un grup d’alumnes, màxim 14 persones, interessats a explorar les confluències entre art i ciència i amb una característica comuna: la curiositat. Tant si es tenen coneixements científicotècnics i els ve de gust jugar amb imatges microscòpiques, com si coneixen el món de la creació graficoplàstica i volen endinsar-se en un món desconegut per ampliar el seu imaginari.

A microscopia, l’acte de mirar té una cosa màgica. Es produeix una fascinació per l’aparició de mons sorprenents, inèdits, no vistos. Una ment inquieta es pot preguntar si és possible iniciar un protocol enginyós a partir de les imatges que emergeixen del microscòpic.

La Microscopia: un camí cap a la creativitat
11/07/2022 – 15/07/2022 Hospital Sant Joan de Déu Barcelona | Escola d’Art la Industrial

Direcció del Curs
Jordi Camprubí. Professor titular. Escola d’Art La Industrial.
Carles Fàbrega. Responsable del Departament de Mitjans Audiovisual de l´Hospital Sant Joan de Déu Barcelona.
Mònica Roldán. Facultativa responsable Unitat de Confocal i Imatge Cel·lular de l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona.

Jordi Grangel impartirà un workshop a l’alumnat d’Il·lustració i Animació

Jordi Grangel impartirà un workshop a l’alumnat d’Il·lustració i Animació

El disseny de personatge en produccions de llargmetratge d’animació: Creació d’un “Line-up” és el taller d’animació que Jordi Grangel, codirector i membre de l’Equip Creatiu a Grangel Studio, impartirà a tot l’alumnat dels cicles d’il·lustració i animació els dies 30 de maig, 1 i 2 de juny, 

El taller constarà d’una part teòrica on es coneixerà la feina i funcions del departament de “Disseny de Personatges” durant la preproducció d’un “film” d’animació. Acabarà amb una part pràctica a on l’alumnat elaborarà un “line-up” de forma lliure, segons els seus coneixements artístics i estil.

Grangel Studio és una empresa ubicada a Barcelona que ofereix serveis creatius per al sector del cinema de llargmetratge en l’àmbit internacional des de l’any 1989. Ha treballat en molts projectes, en títols com El Príncipe de Egipto, Spirit, Hotel Transilvania, La Novia Cadáver, Madagascar, ¡Piratas!, Kung-fu Panda o Cómo entrenar a tu Dragón. Per a productores com DreamWorks Animation, Warner Bros., Universal, Paramount, 20th Century Fox, Disney o Netflix entre d’altres.

Alumnes del CFGS Il·lustració participen al I Festival Il·lulola

Alumnes del CFGS Il·lustració participen al I Festival Il·lulola

La il·lustració infantil i juvenil serà el centre de la programació del festival, que tindrà lloc al Centre Cívic Urgell els dies 27 i 28 de maig, amb tallers, espectacles, contacontes, instal·lacions i firmes de llibres per a infants i joves de 0 a 14 anys.
L’objectiu del festival és posar en valor la il·lustració infantil i juvenil i els seus autors/es i també ser un espai per reivindicar la figura deLola Anglada, origen del nom del festival, i visibilitzar la seva tasca com a narradora i dibuixant infantil.
La primera edició del Festival Il·lulola comptarà amb artistes com Amaia ArrazolaLuisa VeraEva ArmisénMarc Parrot o Carlota Juncosa, entre d’altres.
No us perdeu dissabte a la tarda de 16 a 20 hores la parada de l’Escola d’Art La Industrial al mercat de la il·lustració del festival. Ivet Amaro, Ariadna Bocanegra, Andrea Flores, Naia García, Joel Holgado i Juan David Puentes, alumnat del CFGS d’Il·lustració, farà retrats i caricatures dels infants i adults que s’hi apropin i obsequiaran el públic amb creacions personals en format postal.
 
Completa el festival l’exposició Atenció plena i dibuix. Regulació emocional i creativitat amb infants de Carlota Juncosa, guanyadora de la primera convocatòria d’il·lustració infantil i juvenil Il·lulola que es va dur a terme durant el novembre 2021. Juncosa també és l’autora de la imatge de la primera edició del festival que fa referència a la capacitat meditativa del dibuix.
 
Podeu consultar la programació dels actes.
“El viatge” es trasllada a la IX Mostra d’Art Jove de l’Eixample

“El viatge” es trasllada a la IX Mostra d’Art Jove de l’Eixample

La Mostra d’Art Jove de l’Eixample és una mostra anual de propostes escèniques, visuals i plàstiques fetes per joves de l’Eixample. Un esdeveniment que se celebra cada primavera als espais dels centres cívics i biblioteques del districte. La Mostra esdevé un espai de trobada per a joves de 12 a 20 anys amb inquietuds artístiques.

El projecte expositiu dels alumnes de Batxillerat de La Industrial es podrà visitar a la Sala d’exposicions del CC Fort Pienc del 18 de maig al 3 de juny de 2022.

Aquestes són algunes de les imatges del dia de la inauguració:

Presentacions de l’Obra Final i el Projecte Integrat dels cicles de Ceràmica

Presentacions de l’Obra Final i el Projecte Integrat dels cicles de Ceràmica

Els alumnes que estan a punt d’acabar els estudis de ceràmica ben aviat presentaran els seus projectes finals. Esteu convidats a assistir als actes que tindran lloc les dates següents:

Dimarts 17 de maig d’11 a 14 h. Projecte Integrat dels alumnes de 2n curs del CF Grau Superior de Ceràmica Artística. 

Dimarts 31 de maig i dimecres 1 de juny de 9 h a 14 h. Obra Final dels alumnes de 2n curs del CF Grau Mitjà Decoració Ceràmica. 

Les presentacions tindran lloc a la Sala d’Actes de l’escola.
Us hi esperem!

La Industrial participa als Tallers Oberts BCN 2022

La Industrial participa als Tallers Oberts BCN 2022

Tallers Oberts BCN és la principal cita de la ciutat de Barcelona amb els i les artistes plàstics/es, artesans i artesanes professionals. Una ocasió única per a la ciutadania per endinsar-se al món de la creació, l’art, l’artesania i el disseny de la mà dels propis creadors, creadores i professionals relacionats.

La Industrial enguany participem a les jornades de portes obertes d’espais de creació que seran del 21 al 29 de maig de 2022.

Un cap de setmana a l’any, la comunitat creativa s’uneix en un mateix projecte amb l’objectiu comú de donar suport a artistes, artesans i artesanes locals, contribuint així a la difusió del seu talent i ofici.

Trobaràs la llista de particpants clicant aquí Tallers Oberts BCN 2022.

Aquest projecte és fa possible gràcies a l’Associació d’Artistes i Artesans de FAD (A-FAD), institucions del Foment de les Arts i el Disseny (FAD), amb la col·laboració de l’Institut de Cultura de Barcelona (Ajuntament de Barcelona), el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la generalitats de Catalunya (CCAM) i el Districte Cultural de l’Hospitalet de Llobregat.

Projecció de la pel·lícula “Pierrot le fou” de Jean-Luc Godard

Projecció de la pel·lícula “Pierrot le fou” de Jean-Luc Godard

La projecció del film serà el proper 11 de maig a les 13:30 a la Sala d’actes de l’escola. Les inscripcions es poden fer a través del següent enllaç: https://forms.gle/1UadiBmfmBfByqEG9

Les programacions de cinema concebudes per joves i per a joves tenen un doble valor: per una banda, la formació amb profunditat dels joves que formen part del grup de Joves Programadors, per una altra la innovació en la manera d’acostar-se al públic jove en general.

Dissenyar una programació de cinema implica veure films amb atenció, conèixer les obres dels cineastes, establir relacions, pensar en la manera de projectar una pel·lícula per una audiència: les maneres d’acompanyar-ho, de comunicar-ho, per afavorir-ne la descoberta i estimació. Desenvolupant aquests processos, els joves programadors estableixen un vincle molt especial amb el cinema que veuen i programen, i ho transmeten a altres joves.

Entrega de premis del concursos Literari i d’Expressió creativa

Entrega de premis del concursos Literari i d’Expressió creativa

Aquest mes s’han resolt el Concurs d’Expressió creativa i el Concurs literari. L’alumnat guanyador ha rebut un diploma acreditatiu i un xec regal. Les obres guardonades es podran veure exposades amb una menció especial als passadissos de l’escola.
 
 
Enhorabona les guanyadores i gràcies a tot l’alumnat que hi ha participat.
 
 
 
Alumnat guardonat al Concurs d’Expressió creativa:
1r premi: Zaida Corretgé (GSI)
2n premi: Jana Rivera (GSI)
 
 
 
Alumnat guardonat al Concurs literari:
Poesia llengua catalana: Adriana López (1r Batxillerat)
Prosa llengua catalana: Noa de la Peña (1r Batxillerat)
Poesia llengua castellana: Judith Rodríguez (1r Batxillerat)
Prosa llengua castellana: Camèlia Codó (1r Batxillerat)
Poesia llengua anglesa: Olivia Marini (1r Batxillerat)
Prosa llengua anglesa: Adriana López (1r Batxillerat)
Exposició “La Biblioteca Il·lustrada”

Exposició “La Biblioteca Il·lustrada”

«La biblioteca il·lustrada», és una mostra d’àlbums il·lustrats, enquadernats artesanalment, fets en el mòdul del Projecte integrat per l’alumnat del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Il·lustració com a cloenda dels seus estudis.

Cada any partim d’un tema comú, i en el curs 2020-2021 vam proposar explicar, a través d’il·lustracions, històries imaginades que s’esdevindrien en una biblioteca.

Podreu llegir històries inversemblants, somiades, poètiques…

Alumnes que participen i obres:

Arellano Amaya, Natalia – L’ombra d’ahir

Campos Fuster, Júlia – Somni d’una nit de primavera

Carmona Chavarría, Adriana – Perdido en Gracia

Casals Serradó, Alba – La Petúnia i les plantes dels noms divertits

Gordon Hernández, Mireia – Luca

Gutiérrez Torres, Tamara – Ardi y el libro mágico

Irigaray Real, Laura – Perdida

Jódar i Rosique, Irene – Thalia

Jurado Miró, Mar – Mental

Martínez Fajertag, Nuria – Neils y el libro prohibido

Mera Canal, Danika-Saroj – Los portales de Araloon

Montenegro Sebastián, Andrea – Tere

Navarro Redondo, Amanda – Buit

Núñez Gavaldà, Marta – Sicut vita, finis ita

Oliva Farràs, Natàlia – Un fantasma entre llibres

Pardo García, Àngels – Tangentes rojas

Rodríguez Fernández, Javier – Top secret

Romero Ruiz Sarmiento, Nicolás – Sueños excesivos

Us convidem a conèixer-les!

Del 19 d’abril al 24 de maig de 2022 a les quatre instal·lacions de les biblioteques de L’Escola del Treball, de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, del Col·legi Major Universitari Ramon Llull i de l’Escola d’Art La Industrial i del Centre de Formació d’Adults Can Batlló.

Totes elles al Recinte de l’Escola Industrial (carrer del Comte d’Urgell, 187 de Barcelona).

Inauguració: 19 d’abril de 2022 (16.00 hores) a la biblioteca de l’Escola del Treball.

Podeu veure el contingut sencer de cadascun dels àlbums exposats clicant sobre els títols a la llista de participants i obres. Així mateix, des d’aquest enllaç a la plataforma ISSUU, tindreu accés a altres àlbums del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Il·lustració de promocions anteriors.

Ubicació de les instal·lacions expositives i horaris d’accés públic:

  • Escola del Treball. A la biblioteca. Horari de 8.15 a 13.00 h i de 16.00 a 20.00 h.

  • Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya. A la biblioteca. Horari de dimarts a dijous de 10.00 a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h.

  • Col·legi Major Universitari Ramon Llull. Al vestíbul. Accés lliure durant tot el dia.

  • Escola d’Art La Industrial i Centre de Formació d’Adults Can Batlló. Al davant de l’entrada de la biblioteca. Accés lliure durant tot el dia. Els llibres originals impresos es podran fullejar en horari de la biblioteca, dilluns i dimecres de 12.00 a 19.30 hores i dimarts, dijous i divendres de 9.30 a 16.00 hores.

Participació en el projecte de Joves Programadors

Participació en el projecte de Joves Programadors

La proposta dels Joves Programadors és el visionat gratuït i discussió de pel·lícules de cinema d’autor europeu, i la posterior programació i preparació d’activitats per a l’alumnat.

El passat 5 d’abril la pel·lícula escollida va ser Il Posto (1961), d’Ermanno Olmi. Els alumnes de Cultura audiovisual i de l’optativa Guió la van visualitzar primer, van realitzar el tràiler del film i els flyers. A més, van analitzar el film tècnicament i a nivell narratiu. També se’ls va proporcionar un “passaport”, una llibreta per tal d’anotar les seves impressions i comentaris.

El pas posterior va ser convidar tot l’alumnat de Batxillerat a la projecció d‘Il Posto. Es va projectar a la sala d’actes de l’escola amb la participació també d’alumant de l’Escola del Treball, ubicada també dins el Campus Industrial al qual pertanyem. Els joves programadors van fer una presentació del film abans de la projecció mitjançant el tràiler elaborat.

La finalitat d’aquest esdeveniment és proposar una nova visió del cinema, una posada en valor defugint del m’agrada o no m’agrada, així com fer una reflexió compartida que requereix el cinema d’autor. Un altre propòsit és generar un diàleg per copsar el punt de vista de l’autor i del context social que reflecteix.

Il Posto és un film que tracta temes que interpel·len els adolescents i els joves ja que mostra com es passa de l’adolescència a l’edat adulta, tot posant el focus en el seu futur representat en la recerca de feina i en les seves relacions.

En general, va ser una jornada molt enriquidora i interactiva, en què tothom va poder compartir les seves idees per acabar creant una anàlisi conjunta del film. Això va ser possible gràcies a l’exposició prèvia al visionat i a les activitats posteriors, que vam organitzar els Joves Programadors a través de la col·laboració durant les últimes setmanes, a més de les ganes i l’energia de la resta de professors de batxillerat.

La propera sessió es durà a terme l’ 11 de maig amb el visionament i posterior debat del film Pierrot Le Fou de Jean-Luc Godard (1965).  Per assistir-hi inscriviu-vos aquí.

 

Els alumnes de Batxillerat pinten un mural a l’antiga presó Model

Els alumnes de Batxillerat pinten un mural a l’antiga presó Model

Amb aquesta acció culminaran el projecte Memòria històrica i Cultura urbana Rap-Grafitti que han dut a terme en col·laboració amb l’escola popular itinerant Versembrant, un projecte que pretén fomentar la consciència crítica del jovent, mitjançant l’art urbà i el hip hop. Els seus tallers de rap, de producció i d’arts plàstiques (sobre racisme, xenofòbia, sexisme…) aspiren a posar l’estètica al servei de la crítica, en un procés creatiu del qual els protagonistes no són els talleristes sinó aquells que creant i repensant el seu entorn s’autotransformen en el procés.

Aquest és el mural acabat i més avall veuràs el vídeo promocional:

 

Exposició de l’exalumne Frederic Esteve al Centre Cívic Sarrià

Exposició de l’exalumne Frederic Esteve al Centre Cívic Sarrià

Tenim la satisfacció d’anunciar-vos que el fotògraf Frederic Esteve, que va cursar els seus estudis de Batxillerat a la nostra escola, exposa al Centre Cívic Sarrià.

A través del retrat, aquesta exposició pretén donar veu a les nostres dones i mostrar el vincle tan especial que tenen amb el territori. El testimoni vital d’aquestes dones és només un exemple de les nombroses dones que configuren i donen sentit a la història de Sarrià.

Aquesta exposició és una activitat complementària a l’espectacle “La volta al món en 80 ties” de la companyia La Protagonista programada al dins el circuit cultural de barris Barcelona Districte Cultural en col·laboració amb El Jardí de Sant Gervasi i Sarrià.

Es podrà visitar del 31 de març al 30 d’abril de 2022.

Exposició anual El Viatge

Exposició anual El Viatge

 
La Industrial té la satisfacció de presentar-vos l’exposició El Viatge, una mostra dels treballs realitzats per l’alumnat de tota l’escola, on s’hi troben representats des de Batxillerat fins als diversos Cicles Formatius i els cursos monogràfics que s’hi desenvolupen al llarg del curs 2021-22.

A l’Escola d’Art La Industrial partim cada any d’un tema comú, i el tema d’enguany és el viatge.
 
El Viatge es podrà visitar del 29 de març al 29 d’abril de 2022 als diferents espais expositius de La Industrial (carrer Comte d’Urgell 187, edifici21 –  Barcelona).
Horari: de dilluns a divendres de 8.00 a 20.00 hores.

Desitgem que gaudiu de la mostra!

 
III Jornades Tècniques Ceràmiques

III Jornades Tècniques Ceràmiques

Del 22 de febrer al 22 de març es duran a terme les III Jornades Tècniques organitzades pel Departament de Ceràmica, que inclouen un curs intensiu, una exposició, diverses conferències d’artistes i professionals i una taula rodona amb exalumnes.

Enguany treballarem les Terres sigil·lades amb un curs per als alumnes de l’escola a càrrec del ceramista Marcos Pacheco. El ceramista, especialista en aquesta tècnica, també exposarà les seves peces a la sala d’exposicions de l’Escola.

Posteriorment, començarà el cicle de conferències, obertes al públic en general. Inscripcions a través del formulari.

La primera conferència, a càrrec de Xavier Monsalvatje, tracta de l’element industrial com a influència en el procés artístic i ve acompanyada d’una demostració tècnica de la decoració que l’artista realitza en peces ceràmiques.

La segona és a càrrec del taller Bussoga que treballen el disseny i la decoració serigràfica sobre rajola.

Per acabar hi ha una taula rodona amb diferents alumnes on explicaran la seva experiència un cop finalitzats els estudis de ceràmica.

L’artista Manuel Aramendia en residència al Taller de ceràmica

L’artista Manuel Aramendia en residència al Taller de ceràmica

L’artista, escultor i professor de la Facultat de Belles Arts de la UB ha començat una recerca plàstica al Departmanet de Ceràmica de l’Escola d’Art La Industrial.

El seu projecte es centra en desenvolupar la teoria de sistemes a través de la ceràmica. Mitjançant una metodologia projectual personal ha creat uns patrons per tal de crear obra per anar a paret.

Ha iniciat una experimentació amb materials terrosos per a recobrir els diferents plafons fets amb pasta refractaria.

Els alumnes tenen l’oportunitat de veure en directe tot el procés de creació d’una obra artística per part d’un professional. En acabar l’estada, Manuel Aramendia explicarà els resultats, troballes i conclusions als què hagi arribat.

Exposició dels treballs finals de la promoció 2018-19 d’Il·lustració

Exposició dels treballs finals de la promoció 2018-19 d’Il·lustració

«El recinte il·lustrat», és una mostra d’àlbums il·lustrats, enquadernats artesanalment, fets en el mòdul del Projecte integrat per l’alumnat del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Il·lustració com a cloenda dels seus estudis.

Cada any partim d’un tema comú, i en el curs 2018-2019 vam proposar explicar, a través d’il·lustracions, històries imaginades que s’esdevindrien en el Recinte de l’Escola Industrial (antiga fàbrica Batlló). Aquest recinte és un espai quotidià i proper on es troba ubicada la nostra escola, i també és un espai carregat d’història i d’històries que ha servit de rerefons perquè cadascú expliqui les seves pròpies narratives imaginades. Podrem llegir històries inversemblants, somiades, poètiques…

Alumnes que participen i obres:

Dani Català – Llibertat o mort
Guillem Duran – La Industrial que no veiem
Laia Esteve – S’ha de ser Rata!
Pol Giménez – La Papallona de la Revolució
Nur Gómiz – Present: passat o futur?
Lia Khabuliani – El tiempo entre las nubes
Cristina Mesas – El misterio de la chimenea
Ijeoma Oji – Zisafrona
Laia Ramón – Sol y Lluna
 
Us convidem a conèixer-les!
 
Del 27 de gener al 23 de febrer de 2022 al vestíbul de l’Edifici del Rellotge al Recinte de l’Escola Industrial (carrer del Comte d’Urgell, 187 de Barcelona).
Horari: de dilluns a divendres de 10.00 a 20.00 hores.
Inauguració: 27 de gener, a les 19.00 hores.
 
Podeu veure el contingut sencer dels àlbums exposats a la plataforma ISSUU clicant sobre els títols de la llista o visitant https://issuu.com/artlaindustrial-gsi/
Estrena de la pel·lícula “El niño gato” del professor Diego Lodeiros

Estrena de la pel·lícula “El niño gato” del professor Diego Lodeiros

El nostre professor Diego Lodeiros estrena aquest dijous dia 20 de gener la pel·lícula “El niño gato”, apta per a majors de 12 anys. La projecció tindrà lloc a les 20:30 al Cinema Maldà.

Es tracta d’una pel·lícula que és en realitat un fals documental i narra una història mitològica que va ocórrer al nord d´Espanya, on van aparèixer persones mortes.

Per a la narració, s’han emprat recreacions digitals 2d i 3d, així com diferents recursos que fan de la obra una peça única.

Diego Lodeiros és professor de Tècniques d’Animació, Guió i Estructura Narrativa, Stop Motion i és tutor del Cicle d’Animació. És llicenciat en Comunicació Audiovisual per la UB i Master en Formatos y Contenidos Audiovisuales a la UPV. Aquest és seu primer llargmetratge.

Projecte memòria històrica, rap i grafiti

Projecte memòria històrica, rap i grafiti

Durant el primer i segon trimestre d’aquest curs l’alumnat de 1r de Batxillerat està fent un taller transversal des de les matèries de Llengua catalana i literatura i Dibuix artístic que té com a eix central «El viatge des d’un punt de vista de l’exili i les migracions».
El taller s’emmarca dins el Projecte Memòria històrica, rap i grafiti”, i s’ha portat a terme de la mà de la Universitat de Barcelona i de Versembrant (Escola popular itinerant, el projecte de la qual és fomentar la consciència crítica del jovent a través de l’art urbà i el hip hop.)
En la primera fase d’aquest taller, dins la matèria de Llengua catalana i literatura, i amb l’ajut de Pau Llonch i Bittah, l’alumnat ha creat lletres de rap sobre aquesta temàtica, raps que posteriorment han gravat. Per prendre consciència sobre què significa haver d’exiliar-se o de migrar, s’ha fet un treball de conscienciació (per exemple s’ha visionat la pel·lícula Josep, d’Aurel, 2020) i d’investigació, com és indagar dins la família sobre aquestes temàtiques.
En una segona fase, dins la matèria de Dibuix artístic, l’alumnat – inspirant-se en els raps que ha creat- ha fet esbossos per a un mural que es realitzarà a l’antiga presó Model el mes de febrer. Ha estat un treball col·laboratiu amb la intervenció de Lucas Vico.

El caganer de La Industrial

El caganer de La Industrial

Aquest dimarts 21 de desembre s’ha inaugurat l’exposició, “El Caganer de La industrial” que es pot visitar fins a finals de gener a la sala d’exposicions “El replà” de l’Escola.

Aquesta exposició és un treball col·laboratiu entre el professorat que mostra i recull el procés creatiu de diferents especialitats del centre:

Enquadernació, Il·lustració, Animació en stop motion, Joieria, Impressió 3D, Audiovisual, Realitat Augmentada, Ceràmica, Serigrafia, Disseny gràfic, Volum, Filosofia, Teoria artística, etc.

Aquest treball ha servit per crear el regal de nadal dels docents i el personal administratiu i subaltern. Hem repartit més de 50 caganers realitzats al taller de ceràmica amb l’aportació de tot el professorat del departament.

BONES FESTES I BONS AUGURIS PEL 2022 DE PART DE LA INDUSTRIAL!

 

Entrega del premi a la guanyadora del concurs Cartell Erasmus+

Entrega del premi a la guanyadora del concurs Cartell Erasmus+

Per tal de promocionar la mobilitat Erasmus entre el nostre alumnat aquest és el segon any que convoquem el concurs Cartell Erasmus+.

Un cop rebudes totes les creacions el jurat es va reunir el passat dimarts 14 de desembre i el veredicte ha estat:

La guanyadora del concurs Cartell Erasmus+ és Patricia Jane Chipongian de 1r curs del Cicle Superior d’Il·lustració, que rebrà un xec regal per valor de 100€, un diploma acreditatiu, la impressió del cartell en A3 i la difusió de la seva obra a la nostra web i xarxes socials.

ENHORABONA PATRICIA!

Conferència de Javier Jaén

Conferència de Javier Jaén

Conferència a càrrec del dissenyador gràfic i il·lustrador Javier Jaén a la Sala d’actes de l’Escola Industrial el dimarts 14 de desembre a laes 15:30.

Javier Jaén (Barcelona, 1983) és un creatiu dels camps del disseny gràfic i la il·lustració que s’ha convertit en un referent actual internacional. Rep la seva formació inicial en les belles arts i la gràfica publicitària. Les seves històries són iròniques i amb doble sentit. Empra tècniques diverses que van des del dibuix i la fotografia a la tipografia. Ha treballat per a The New York Times, The New Yorker, The Washington Post, Time, Universidad de Harvard, National Geographic, El País, Penguin Random House, Vueling Airlines i la UNESCO, entre altres. Ha estat professor a l’Istituto Europeo di Design, IDEP i sovint imparteix tallers i conferències. Ha rebut nombrosos premis i la seva feina ha estat reconeguda per The Society of Illustrators (Illustrators 55, 56), American Illustration (AI33, AI34), Print magazine (New Visual Artist 2013 (Nueva Artista Visual 2013) i Premi Junceda (2013). També ha participat en importants exposicions a Nova York, Londres, El Salvador, Tallin, Roma i Barcelona.

Acord entre el departament de Ceràmica de La Industrial i Elisava

Acord entre el departament de Ceràmica de La Industrial i Elisava

Dins el marc de l’acord entre les dues Escoles aquest curs hem iniciat una col·laboració.
Consisteix en un intercanvi de coneixement i d’espais, així que hem establert tres àmbits de relació.
Els alumnes de 2n dels dos Cicles de ceràmica assisteixen a les aules d’Elisava Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona a rebre tallers teòrics sobre eines i metodologies per projectar, i de narrativa i comunicació.
Els alumnes d’Elisava Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona venen a La Industrial a realitzar tallers de capacitació ceràmica per a conèixer el material i el procés ceràmic.
Hi ha un acord de col·laboració i realització d’un projecte comú entre els alumnes del mòdul de Formació en entorn professional de La Industrial i els Treballs de final de grau d’Elisava.

 

L’exalumna del CFGS Il·lustració Laia Cardona finalista als Premis Junceda 2021

L’exalumna del CFGS Il·lustració Laia Cardona finalista als Premis Junceda 2021

Laia Cardona Garcimarrero va presentar als Premis Junceda 2021 el seu àlbum il·lustrat ‘Atrapada’ realitzat al mòdul de Projecte Integrat del CFGS d’Il·lustració 2020 i ha quedat finalista en la  Categoria Futurs Professionals. Aquesta és una categoria específica per a aquelles persones que han acabat els seus estudis, vinculats a la il·lustració, a qualsevol escola o universitat de Catalunya.
 
 
Sinopsi
Un somni premonitori. Una veu l’avisa que ha de fugir, però quan es desperta, ignora tots els senyals, i les decisions que pren acaben atrapant-la.
Tècnica
Analògica. Aquarel·la i anilines.
Digitalització dels originals i retoc posterior amb Adobe Photoshop.
Enllaç a l’àlbum digital (ISSUU).
‘Il·lustració: nova parada’ Àlbums il·lustrats de l’alumnat d’Il·lustració 2019-20

‘Il·lustració: nova parada’ Àlbums il·lustrats de l’alumnat d’Il·lustració 2019-20

L’exposició és una visió coral d’històries reals o imaginades que transcorren en un entorn proper i quotidià, el metro de Barcelona. Històries que es recullen en els àlbums il·lustrats de l’alumnat del CFGS d’Il·lustració de la promoció 2019-20 de l’Escola d’Art La Industrial. Les il·lustracions
originals ens ofereixen diferents mirades a històries que esdevenen en un mateix entorn, però cadascuna amb els seus protagonistes singulars. Els originals, interpretats en diverses tècniques, són una mostra de la pluralitat d’estils i llenguatges de la nova generació de la il·lustració contemporània.
És la primera de les tres exposicions que formaran part dels actes previstos pel 10è aniversari del CFGS d’Il·lustració de l’Escola d’Art La Industrial.
Alumnat participant: Ivan Baró, Helena Cabanillas, Gisela Cano, Aitana Carabel, Laia Cardona, Christian Carmona, Paula Domínguez, Adrià Fernández, Irene Fernández, Arnau García, Beatriz Gérboles, Pol Gilbert, Valeria Guamán, Maria Jurado, Laia López, Jordi Marín, Marta Martínez, Maria Rodon, Ariadna Romero, Paula Utrilla, Miriam Vázquez, Núria Vázquez, Carla Vega, Maria Cerqueira, Ester Juanmartí i Iris Vergara.

Del 20 de setembre al 27 d’octubre de 2021
Centre Cívic Urgell
Comte d’Urgell, 145 · 08036 Barcelona
Horari de la sala d’exposicions: de dilluns a divendres de 9 a 13 h i de 16.30 a 21.30 h, dissabtes de 10 a 14 h i de 16 a 20 h

Podeu visualitzar els àlbums digitals escanejant els codis QR dels plafons tècnics que trobareu a l’exposició. Si preferiu veure els àlbums enquadernats, estaran exposats temporalment a la Biblioteca de l’Escola d’Art La Industrial i el CFA Can Batlló.

Horari de la biblioteca:
Dilluns i dimecres de 12 a 19.30 h
Dimarts, dijous i divendres de 9.30 a 16 h

Documental ‘Som marimachos’

Documental ‘Som marimachos’

Una de les alumnes de Batxillerat, Gemma Duch, ha participat en el documental Som marimachos, un projecte extern de creació comunitària amb l’equip de joves de Mediasport i Irene Olmos.
Es tracta d’un projecte audiovisual que qüestiona els estereotips i les desigualtats de gènere en l’esport.
 
Aquest documental es va presentar al març d’aquest any a la Filmoteca de Catalunya.
 
Per veure les futures presentacions, podeu seguir l’Instagram @mediasportjovefem.
 
I si alguna escola està interessada en projectar-ho a classe, es pot contactar amb sergicobas@aeciutatvella.cat.
 
Us deixem amb un vídeo del making of del documental.
Exposició “Laboratori, disseny i fabricació ceràmica 3D”

Exposició “Laboratori, disseny i fabricació ceràmica 3D”

Fins el 17 de juny es podran veure les peces dels alumnes del mòdul Laboratori de fabricació digital, del 2n curs del CFGS Ceràmica Artística.

És fascinant viure el naixement d’una tècnica de construcció ceràmica com, en aquest cas, la construcció additiva amb pasta ceràmica amb les impressores 3D.

Des de l’escola s’ha iniciat un nou mòdul per a investigar, aprendre, construir noves formes i nous volums mitjançant aquestes eines.

Dissenyem amb les eines digitals per crear volums tridimensionals que després podem materialitzar gràcies a les impressores. Posteriorment hi ha el procés ceràmic de decoració i cocció. Aquesta unió ofereix grans possibilitats artístiques, formals que ens sorprenen per la seva bellesa, simplicitat, elegància,… endinsant-nos en un nou món amb molt per explorar.

La utilització del llenguatge binari en el disseny per ordinador i el llenguatge tridimensional material de la ceràmica conflueixen en unes peces que contenen innovació, tècnica digital, artesania, art, materialitat, creant un nou llenguatge, una nova manera de construir, pensar i produir objectes ceràmics.

Es poden veure els treballs de:

Ariadna Aliart Vicente
Magda Cámara Sánchez
Sinaí Crespo Perera
Alma Esteban González
Alicia Gómez Garcia
Brigitte Guerra Marqués
Magda Lafta
Victor Retuerta Alonso
Sofia Roca López

 
Alumnes de Ceràmica presents a la VI Jornada d’Arts Plàstiques i Disseny

Alumnes de Ceràmica presents a la VI Jornada d’Arts Plàstiques i Disseny

El divendres 7 de maig del 2021 els alumnes del CFGS Ceràmica Artística van estar presents en la VI Jornada d’Arts Plàstiques i Disseny, organitzada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya conjuntament amb totes les escoles d’Arts Plàstiques i Disseny del país.
Els alumnes, en el mòdul de Formació en Entorn Professional, van participar en el Programa d’innovació “Talent creatiu i Empresa” per a l’entitat sense ànim de lucre “Dona Kolors”, en la creació d’un objecte de merchandising.
Han rebut el reconeixement el grup d’alumnes Molt Molt Bé format per la Brigitte Guerra, Magda Lafta i Marina Ventura. Si voleu veure el projecte aquí el teniu Projecte Dona Kolors MMB.
El grup Te lo tengo, format per Magda Cámara i Sinaí Crespo, van rebre una menció pel seu projecte.
Totes elles de la nostra escola, La Industrial.

Una molt bona feina realitzada per part de totes les alumnes amb un merescut reconeixement.

La Industrial exposa al MoMA

La Industrial exposa al MoMA

Com cada any l’Escola d’Art La Industrial fa una exposició anual creada íntegrament pel seu alumnat. Enguany el tema de l’exposició és la Mentida.

Contra tot pronòstic, el MoMA, Museu d’Art Modern de Nova York, s’ha interessat per aquesta mostra per tal d’integrar-la dins del seu programa DEP (Display and Educational Program) i presentar-la de forma oficial a les sales del museu entre els dies 15 i 28 de maig de 2021.

Perquè pugueu gaudir de les magnífiques obres del nostre alumnat exposades al MoMA, La Industrial portarà un recull d’imatges i documents d’aquestes a la VIII Mostra d’Art Jove de l’Eixample, que es podrà veure del 14 al 28 de maig al Centre Cívic Fort Pienc. Més informació a l’Eix Jove.

I, per descomptat, també la compartim en format virtual: Exposició virtual La Industrial al MoMA 

El CFGS Il·lustració participa al Catskills 2021

El CFGS Il·lustració participa al Catskills 2021

Natàlia Oliva i Mireia Gordon, alumnes de segon curs del CFGS d’Il·lustració van participar el passat dimecres 28 d’abril als Campionats d’FP de Catalunya, Catskills 2021, organitzats per la Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Aquests campionats, tenen com a objectiu principal la promoció de la Formació Professional a través de la participació de l’alumnat en una competició que afegeix una motivació extra en el seu itinerari professional, i també una experiència personal enriquidora. Al mateix temps, el centre educatiu i el professorat que participa en la preparació de l’alumnat pot intercanviar experiències i establir xarxes de col·laboració entre els centres i les empreses que hi participen.

L’edició d’aquest curs correspon a l’edició 2020, postposada degut al confinament per l’emergència sanitària.

A partir d’una proposta de promoció per a l’editorial Babulinka es va demanar una il·lustració, utilitzant tècniques lliures (tradicionals i/o digitals), que s’adaptés als valors i a la identitat gràfica de l’empresa per poder aplicar-se a una bossa de cotó.

L’exalumne d’Il·lustració Arnau García present a la VI Jornada d’Arts Plàstiques i Disseny

L’exalumne d’Il·lustració Arnau García present a la VI Jornada d’Arts Plàstiques i Disseny

L’Escola d’Art La Industrial participa el divendres 7 de maig de 2021 a la VI Jornada d’Arts Plàstiques i Disseny, organitzada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya conjuntament amb totes les escoles d’Arts Plàstiques i Disseny del país.

Durant la jornada es presenten els millors treballs finals de l’alumnat dels cicles formatius d’ensenyaments artístics de grau mitjà i superior, amb la voluntat de vincular els objectius acadèmics i empresarials amb una finalitat comuna: millorar la competitivitat de l’economia catalana mitjançant l’aportació de la innovació i la creativitat.

L’Arnau García Carlota, exalumne de la promoció 2018-2020 del CFGS d’Il·lustració, presenta el seu Projecte Integrat “Espines de la metròpoli”. Un àlbum il·lustrat en format còmic per a un públic objectiu jove i amb una clara intenció de conscienciació social envers la problemàtica dels sensesostre.

Es pot veure la presentació i fullejar el seu àlbum des d’aquests enllaços:
Presentació
Àlbum

Durant la jornada es lliuren també els reconeixements “Talent creatiu i empresa”, fruit del programa de col·laboració entre les empreses i Institucions i el Departament d’Educació amb l’objectiu de permetre als estudiants integrar en el seu aprenentatge la realitat productiva del món empresarial als coneixements específics que imparteixen les Escoles d’Art.

Es pot seguir la jornada en format virtual a través d’aquest enllaç de 9h30 a 12h30.

Treballs de Recerca Jove de la ciutat de Barcelona

Treballs de Recerca Jove de la ciutat de Barcelona

Aquest any la nostra alumna Elisabet Campos ha sigut seleccionada dintre de la mostra de Treballs de Recerca Jove de la ciutat de Barcelona.

El Consorci d’Educació de Barcelona va convidar a l’Elisabet a les jornades de la Mostra de Recerca Jove celebrades els dies 27 i 28 d’abril.

En aquest enllaç podeu accedir a la informació de les jornades: Treballs de Recerca Jove

També se’n va fer ressò el canal de televisió BTV. Aquí teniu l’enllaç, on es fa menció precisament de la nostra alumna.

El professor Ramon Almeda també va participar als actes de cloenda, concretament amb una taula rodona tal com es pot apreciar en el mateix vídeo.

Guanyadors del Concurs Literari i el Concurs d’Expressió Creativa

Guanyadors del Concurs Literari i el Concurs d’Expressió Creativa

 
 
Cada curs La Industrial convoca diversos concursos relacionats amb la creació artística.
Aquest mes d’abril s’han resolt el Concurs d’Expressió Creativa i el Concurs Literari.
Les obres guardonades es podran veure exposades amb una menció especial als passadissos de l’escola.
 
Alumnat guardonat al Concurs d’Expressió Creativa:
1r premi: Ana Molina (CF Il·lustració)
2n premi: Ariadna Voces (CF Il·lustració)
 
Alumnat guardonat al Concurs literari:
Prosa en català: Alba Casals (CF Il·lustració)
Poesia en català: Naia Garcia (Batxillerat)
Prosa en castellà: Deilan Martín de la Riva (Batxillerat)
Poesia en castellà: Marc Gutiérrez (Batxillerat)
Poesia en anglès: Lucía Tomás (Batxillerat)
 
L’alumnat guanyador ha rebut un diploma acreditatiu i un xec regal.
Enhorabona a guanyadors i guanyadores. I gràcies a tot l’alumnat que ha participat.