Activitat cultural

Notícies i activitats

Exposició dels treballs finals de la promoció 2018-19 d’Il·lustració

Exposició dels treballs finals de la promoció 2018-19 d’Il·lustració

«El recinte il·lustrat», és una mostra d’àlbums il·lustrats, enquadernats artesanalment, fets en el mòdul del Projecte integrat per l’alumnat del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Il·lustració com a cloenda dels seus estudis.

Cada any partim d’un tema comú, i en el curs 2018-2019 vam proposar explicar, a través d’il·lustracions, històries imaginades que s’esdevindrien en el Recinte de l’Escola Industrial (antiga fàbrica Batlló). Aquest recinte és un espai quotidià i proper on es troba ubicada la nostra escola, i també és un espai carregat d’història i d’històries que ha servit de rerefons perquè cadascú expliqui les seves pròpies narratives imaginades. Podrem llegir històries inversemblants, somiades, poètiques…

Alumnes que participen i obres:

Dani Català – Llibertat o mort
Guillem Duran – La Industrial que no veiem
Laia Esteve – S’ha de ser Rata!
Pol Giménez – La Papallona de la Revolució
Nur Gómiz – Present: passat o futur?
Lia Khabuliani – El tiempo entre las nubes
Cristina Mesas – El misterio de la chimenea
Ijeoma Oji – Zisafrona
Laia Ramón – Sol y Lluna
 
Us convidem a conèixer-les!
 
Del 27 de gener al 23 de febrer de 2022 al vestíbul de l’Edifici del Rellotge al Recinte de l’Escola Industrial (carrer del Comte d’Urgell, 187 de Barcelona).
Horari: de dilluns a divendres de 10.00 a 20.00 hores.
Inauguració: 27 de gener, a les 19.00 hores.
 
Podeu veure el contingut sencer dels àlbums exposats a la plataforma ISSUU clicant sobre els títols de la llista o visitant https://issuu.com/artlaindustrial-gsi/
Estrena de la pel·lícula “El niño gato” del professor Diego Lodeiros

Estrena de la pel·lícula “El niño gato” del professor Diego Lodeiros

El nostre professor Diego Lodeiros estrena aquest dijous dia 20 de gener la pel·lícula “El niño gato”, apta per a majors de 12 anys. La projecció tindrà lloc a les 20:30 al Cinema Maldà.

Es tracta d’una pel·lícula que és en realitat un fals documental i narra una història mitològica que va ocórrer al nord d´Espanya, on van aparèixer persones mortes.

Per a la narració, s’han emprat recreacions digitals 2d i 3d, així com diferents recursos que fan de la obra una peça única.

Diego Lodeiros és professor de Tècniques d’Animació, Guió i Estructura Narrativa, Stop Motion i és tutor del Cicle d’Animació. És llicenciat en Comunicació Audiovisual per la UB i Master en Formatos y Contenidos Audiovisuales a la UPV. Aquest és seu primer llargmetratge.

Projecte memòria històrica, rap i grafiti

Projecte memòria històrica, rap i grafiti

Durant el primer i segon trimestre d’aquest curs l’alumnat de 1r de Batxillerat està fent un taller transversal des de les matèries de Llengua catalana i literatura i Dibuix artístic que té com a eix central «El viatge des d’un punt de vista de l’exili i les migracions».
El taller s’emmarca dins el Projecte Memòria històrica, rap i grafiti”, i s’ha portat a terme de la mà de la Universitat de Barcelona i de Versembrant (Escola popular itinerant, el projecte de la qual és fomentar la consciència crítica del jovent a través de l’art urbà i el hip hop.)
En la primera fase d’aquest taller, dins la matèria de Llengua catalana i literatura, i amb l’ajut de Pau Llonch i Bittah, l’alumnat ha creat lletres de rap sobre aquesta temàtica, raps que posteriorment han gravat. Per prendre consciència sobre què significa haver d’exiliar-se o de migrar, s’ha fet un treball de conscienciació (per exemple s’ha visionat la pel·lícula Josep, d’Aurel, 2020) i d’investigació, com és indagar dins la família sobre aquestes temàtiques.
En una segona fase, dins la matèria de Dibuix artístic, l’alumnat – inspirant-se en els raps que ha creat- ha fet esbossos per a un mural que es realitzarà a l’antiga presó Model el mes de febrer. Ha estat un treball col·laboratiu amb la intervenció de Lucas Vico.

El caganer de La Industrial

El caganer de La Industrial

Aquest dimarts 21 de desembre s’ha inaugurat l’exposició, “El Caganer de La industrial” que es pot visitar fins a finals de gener a la sala d’exposicions “El replà” de l’Escola.

Aquesta exposició és un treball col·laboratiu entre el professorat que mostra i recull el procés creatiu de diferents especialitats del centre:

Enquadernació, Il·lustració, Animació en stop motion, Joieria, Impressió 3D, Audiovisual, Realitat Augmentada, Ceràmica, Serigrafia, Disseny gràfic, Volum, Filosofia, Teoria artística, etc.

Aquest treball ha servit per crear el regal de nadal dels docents i el personal administratiu i subaltern. Hem repartit més de 50 caganers realitzats al taller de ceràmica amb l’aportació de tot el professorat del departament.

BONES FESTES I BONS AUGURIS PEL 2022 DE PART DE LA INDUSTRIAL!

 

Entrega del premi a la guanyadora del concurs Cartell Erasmus+

Entrega del premi a la guanyadora del concurs Cartell Erasmus+

Per tal de promocionar la mobilitat Erasmus entre el nostre alumnat aquest és el segon any que convoquem el concurs Cartell Erasmus+.

Un cop rebudes totes les creacions el jurat es va reunir el passat dimarts 14 de desembre i el veredicte ha estat:

La guanyadora del concurs Cartell Erasmus+ és Patricia Jane Chipongian de 1r curs del Cicle Superior d’Il·lustració, que rebrà un xec regal per valor de 100€, un diploma acreditatiu, la impressió del cartell en A3 i la difusió de la seva obra a la nostra web i xarxes socials.

ENHORABONA PATRICIA!

Conferència de Javier Jaén

Conferència de Javier Jaén

Conferència a càrrec del dissenyador gràfic i il·lustrador Javier Jaén a la Sala d’actes de l’Escola Industrial el dimarts 14 de desembre a laes 15:30.

Javier Jaén (Barcelona, 1983) és un creatiu dels camps del disseny gràfic i la il·lustració que s’ha convertit en un referent actual internacional. Rep la seva formació inicial en les belles arts i la gràfica publicitària. Les seves històries són iròniques i amb doble sentit. Empra tècniques diverses que van des del dibuix i la fotografia a la tipografia. Ha treballat per a The New York Times, The New Yorker, The Washington Post, Time, Universidad de Harvard, National Geographic, El País, Penguin Random House, Vueling Airlines i la UNESCO, entre altres. Ha estat professor a l’Istituto Europeo di Design, IDEP i sovint imparteix tallers i conferències. Ha rebut nombrosos premis i la seva feina ha estat reconeguda per The Society of Illustrators (Illustrators 55, 56), American Illustration (AI33, AI34), Print magazine (New Visual Artist 2013 (Nueva Artista Visual 2013) i Premi Junceda (2013). També ha participat en importants exposicions a Nova York, Londres, El Salvador, Tallin, Roma i Barcelona.

Acord entre el departament de Ceràmica de La Industrial i Elisava

Acord entre el departament de Ceràmica de La Industrial i Elisava

Dins el marc de l’acord entre les dues Escoles aquest curs hem iniciat una col·laboració.
Consisteix en un intercanvi de coneixement i d’espais, així que hem establert tres àmbits de relació.
Els alumnes de 2n dels dos Cicles de ceràmica assisteixen a les aules d’Elisava Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona a rebre tallers teòrics sobre eines i metodologies per projectar, i de narrativa i comunicació.
Els alumnes d’Elisava Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona venen a La Industrial a realitzar tallers de capacitació ceràmica per a conèixer el material i el procés ceràmic.
Hi ha un acord de col·laboració i realització d’un projecte comú entre els alumnes del mòdul de Formació en entorn professional de La Industrial i els Treballs de final de grau d’Elisava.

 

L’exalumna del CFGS Il·lustració Laia Cardona finalista als Premis Junceda 2021

L’exalumna del CFGS Il·lustració Laia Cardona finalista als Premis Junceda 2021

Laia Cardona Garcimarrero va presentar als Premis Junceda 2021 el seu àlbum il·lustrat ‘Atrapada’ realitzat al mòdul de Projecte Integrat del CFGS d’Il·lustració 2020 i ha quedat finalista en la  Categoria Futurs Professionals. Aquesta és una categoria específica per a aquelles persones que han acabat els seus estudis, vinculats a la il·lustració, a qualsevol escola o universitat de Catalunya.
 
 
Sinopsi
Un somni premonitori. Una veu l’avisa que ha de fugir, però quan es desperta, ignora tots els senyals, i les decisions que pren acaben atrapant-la.
Tècnica
Analògica. Aquarel·la i anilines.
Digitalització dels originals i retoc posterior amb Adobe Photoshop.
Enllaç a l’àlbum digital (ISSUU).
‘Il·lustració: nova parada’ Àlbums il·lustrats de l’alumnat d’Il·lustració 2019-20

‘Il·lustració: nova parada’ Àlbums il·lustrats de l’alumnat d’Il·lustració 2019-20

L’exposició és una visió coral d’històries reals o imaginades que transcorren en un entorn proper i quotidià, el metro de Barcelona. Històries que es recullen en els àlbums il·lustrats de l’alumnat del CFGS d’Il·lustració de la promoció 2019-20 de l’Escola d’Art La Industrial. Les il·lustracions
originals ens ofereixen diferents mirades a històries que esdevenen en un mateix entorn, però cadascuna amb els seus protagonistes singulars. Els originals, interpretats en diverses tècniques, són una mostra de la pluralitat d’estils i llenguatges de la nova generació de la il·lustració contemporània.
És la primera de les tres exposicions que formaran part dels actes previstos pel 10è aniversari del CFGS d’Il·lustració de l’Escola d’Art La Industrial.
Alumnat participant: Ivan Baró, Helena Cabanillas, Gisela Cano, Aitana Carabel, Laia Cardona, Christian Carmona, Paula Domínguez, Adrià Fernández, Irene Fernández, Arnau García, Beatriz Gérboles, Pol Gilbert, Valeria Guamán, Maria Jurado, Laia López, Jordi Marín, Marta Martínez, Maria Rodon, Ariadna Romero, Paula Utrilla, Miriam Vázquez, Núria Vázquez, Carla Vega, Maria Cerqueira, Ester Juanmartí i Iris Vergara.

Del 20 de setembre al 27 d’octubre de 2021
Centre Cívic Urgell
Comte d’Urgell, 145 · 08036 Barcelona
Horari de la sala d’exposicions: de dilluns a divendres de 9 a 13 h i de 16.30 a 21.30 h, dissabtes de 10 a 14 h i de 16 a 20 h

Podeu visualitzar els àlbums digitals escanejant els codis QR dels plafons tècnics que trobareu a l’exposició. Si preferiu veure els àlbums enquadernats, estaran exposats temporalment a la Biblioteca de l’Escola d’Art La Industrial i el CFA Can Batlló.

Horari de la biblioteca:
Dilluns i dimecres de 12 a 19.30 h
Dimarts, dijous i divendres de 9.30 a 16 h

Documental ‘Som marimachos’

Documental ‘Som marimachos’

Una de les alumnes de Batxillerat, Gemma Duch, ha participat en el documental Som marimachos, un projecte extern de creació comunitària amb l’equip de joves de Mediasport i Irene Olmos.
Es tracta d’un projecte audiovisual que qüestiona els estereotips i les desigualtats de gènere en l’esport.
 
Aquest documental es va presentar al març d’aquest any a la Filmoteca de Catalunya.
 
Per veure les futures presentacions, podeu seguir l’Instagram @mediasportjovefem.
 
 
Us deixem amb un vídeo del making of del documental.
Exercici de reinterpretació al CFS Joieria

Exercici de reinterpretació al CFS Joieria

Els alumnes de 2n del Cicle Superior de Joieria Artística han realitzat un rosetó amb tanca omega. Un cop entesa la tècnica han fet una reinterpretació de la peça i aquest és el resultat, pins, penjolls, arracades i anells que mostren el llenguatge de cadascun i l’aprenentatge que han assolit.

Exposició “Laboratori, disseny i fabricació ceràmica 3D”

Exposició “Laboratori, disseny i fabricació ceràmica 3D”

Fins el 17 de juny es podran veure les peces dels alumnes del mòdul Laboratori de fabricació digital, del 2n curs del CFGS Ceràmica Artística.

És fascinant viure el naixement d’una tècnica de construcció ceràmica com, en aquest cas, la construcció additiva amb pasta ceràmica amb les impressores 3D.

Des de l’escola s’ha iniciat un nou mòdul per a investigar, aprendre, construir noves formes i nous volums mitjançant aquestes eines.

Dissenyem amb les eines digitals per crear volums tridimensionals que després podem materialitzar gràcies a les impressores. Posteriorment hi ha el procés ceràmic de decoració i cocció. Aquesta unió ofereix grans possibilitats artístiques, formals que ens sorprenen per la seva bellesa, simplicitat, elegància,… endinsant-nos en un nou món amb molt per explorar.

La utilització del llenguatge binari en el disseny per ordinador i el llenguatge tridimensional material de la ceràmica conflueixen en unes peces que contenen innovació, tècnica digital, artesania, art, materialitat, creant un nou llenguatge, una nova manera de construir, pensar i produir objectes ceràmics.

Es poden veure els treballs de:

Ariadna Aliart Vicente
Magda Cámara Sánchez
Sinaí Crespo Perera
Alma Esteban González
Alicia Gómez Garcia
Brigitte Guerra Marqués
Magda Lafta
Victor Retuerta Alonso
Sofia Roca López

 
Alumnes de Ceràmica presents a la VI Jornada d’Arts Plàstiques i Disseny

Alumnes de Ceràmica presents a la VI Jornada d’Arts Plàstiques i Disseny

El divendres 7 de maig del 2021 els alumnes del CFGS Ceràmica Artística van estar presents en la VI Jornada d’Arts Plàstiques i Disseny, organitzada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya conjuntament amb totes les escoles d’Arts Plàstiques i Disseny del país.
Els alumnes, en el mòdul de Formació en Entorn Professional, van participar en el Programa d’innovació “Talent creatiu i Empresa” per a l’entitat sense ànim de lucre “Dona Kolors”, en la creació d’un objecte de merchandising.
Han rebut el reconeixement el grup d’alumnes Molt Molt Bé format per la Brigitte Guerra, Magda Lafta i Marina Ventura. Si voleu veure el projecte aquí el teniu Projecte Dona Kolors MMB.
El grup Te lo tengo, format per Magda Cámara i Sinaí Crespo, van rebre una menció pel seu projecte.
Totes elles de la nostra escola, La Industrial.

Una molt bona feina realitzada per part de totes les alumnes amb un merescut reconeixement.

La Industrial exposa al MoMA

La Industrial exposa al MoMA

Com cada any l’Escola d’Art La Industrial fa una exposició anual creada íntegrament pel seu alumnat. Enguany el tema de l’exposició és la Mentida.

Contra tot pronòstic, el MoMA, Museu d’Art Modern de Nova York, s’ha interessat per aquesta mostra per tal d’integrar-la dins del seu programa DEP (Display and Educational Program) i presentar-la de forma oficial a les sales del museu entre els dies 15 i 28 de maig de 2021.

Perquè pugueu gaudir de les magnífiques obres del nostre alumnat exposades al MoMA, La Industrial portarà un recull d’imatges i documents d’aquestes a la VIII Mostra d’Art Jove de l’Eixample, que es podrà veure del 14 al 28 de maig al Centre Cívic Fort Pienc. Més informació a l’Eix Jove.

I, per descomptat, també la compartim en format virtual: Exposició virtual La Industrial al MoMA 

El CFGS Il·lustració participa al Catskills 2021

El CFGS Il·lustració participa al Catskills 2021

Natàlia Oliva i Mireia Gordon, alumnes de segon curs del CFGS d’Il·lustració van participar el passat dimecres 28 d’abril als Campionats d’FP de Catalunya, Catskills 2021, organitzats per la Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Aquests campionats, tenen com a objectiu principal la promoció de la Formació Professional a través de la participació de l’alumnat en una competició que afegeix una motivació extra en el seu itinerari professional, i també una experiència personal enriquidora. Al mateix temps, el centre educatiu i el professorat que participa en la preparació de l’alumnat pot intercanviar experiències i establir xarxes de col·laboració entre els centres i les empreses que hi participen.

L’edició d’aquest curs correspon a l’edició 2020, postposada degut al confinament per l’emergència sanitària.

A partir d’una proposta de promoció per a l’editorial Babulinka es va demanar una il·lustració, utilitzant tècniques lliures (tradicionals i/o digitals), que s’adaptés als valors i a la identitat gràfica de l’empresa per poder aplicar-se a una bossa de cotó.

L’exalumne d’Il·lustració Arnau García present a la VI Jornada d’Arts Plàstiques i Disseny

L’exalumne d’Il·lustració Arnau García present a la VI Jornada d’Arts Plàstiques i Disseny

L’Escola d’Art La Industrial participa el divendres 7 de maig de 2021 a la VI Jornada d’Arts Plàstiques i Disseny, organitzada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya conjuntament amb totes les escoles d’Arts Plàstiques i Disseny del país.

Durant la jornada es presenten els millors treballs finals de l’alumnat dels cicles formatius d’ensenyaments artístics de grau mitjà i superior, amb la voluntat de vincular els objectius acadèmics i empresarials amb una finalitat comuna: millorar la competitivitat de l’economia catalana mitjançant l’aportació de la innovació i la creativitat.

L’Arnau García Carlota, exalumne de la promoció 2018-2020 del CFGS d’Il·lustració, presenta el seu Projecte Integrat “Espines de la metròpoli”. Un àlbum il·lustrat en format còmic per a un públic objectiu jove i amb una clara intenció de conscienciació social envers la problemàtica dels sensesostre.

Es pot veure la presentació i fullejar el seu àlbum des d’aquests enllaços:
Presentació
Àlbum

Durant la jornada es lliuren també els reconeixements “Talent creatiu i empresa”, fruit del programa de col·laboració entre les empreses i Institucions i el Departament d’Educació amb l’objectiu de permetre als estudiants integrar en el seu aprenentatge la realitat productiva del món empresarial als coneixements específics que imparteixen les Escoles d’Art.

Es pot seguir la jornada en format virtual a través d’aquest enllaç de 9h30 a 12h30.

Treballs de Recerca Jove de la ciutat de Barcelona

Treballs de Recerca Jove de la ciutat de Barcelona

Aquest any la nostra alumna Elisabet Campos ha sigut seleccionada dintre de la mostra de Treballs de Recerca Jove de la ciutat de Barcelona.

El Consorci d’Educació de Barcelona va convidar a l’Elisabet a les jornades de la Mostra de Recerca Jove celebrades els dies 27 i 28 d’abril.

En aquest enllaç podeu accedir a la informació de les jornades: Treballs de Recerca Jove

També se’n va fer ressò el canal de televisió BTV. Aquí teniu l’enllaç, on es fa menció precisament de la nostra alumna.

El professor Ramon Almeda també va participar als actes de cloenda, concretament amb una taula rodona tal com es pot apreciar en el mateix vídeo.

Guanyadors del Concurs Literari i el Concurs d’Expressió Creativa

Guanyadors del Concurs Literari i el Concurs d’Expressió Creativa

 
 
Cada curs La Industrial convoca diversos concursos relacionats amb la creació artística.
Aquest mes d’abril s’han resolt el Concurs d’Expressió Creativa i el Concurs Literari.
Les obres guardonades es podran veure exposades amb una menció especial als passadissos de l’escola.
 
Alumnat guardonat al Concurs d’Expressió Creativa:
1r premi: Ana Molina (CF Il·lustració)
2n premi: Ariadna Voces (CF Il·lustració)
 
Alumnat guardonat al Concurs literari:
Prosa en català: Alba Casals (CF Il·lustració)
Poesia en català: Naia Garcia (Batxillerat)
Prosa en castellà: Deilan Martín de la Riva (Batxillerat)
Poesia en castellà: Marc Gutiérrez (Batxillerat)
Poesia en anglès: Lucía Tomás (Batxillerat)
 
L’alumnat guanyador ha rebut un diploma acreditatiu i un xec regal.
Enhorabona a guanyadors i guanyadores. I gràcies a tot l’alumnat que ha participat.
 
Exposició anual La Mentida

Exposició anual La Mentida

 
Dimarts 13 d’abril inaugurem La Mentida, l’exposició anual en què participa tot l’alumnat de l’escola d’aquest curs.
 
La mostra de treballs es podrà veure als passadissos de La Industrial del 13 d’abril al 13 de maig de 2021.
Degut a la situació sanitària actual, les visites caldrà fer-les prèvia reserva i seguint les indicacions de l’escola.
També us hi podeu passejar o demanar més informació a l’exposició en format virtual.
 
Desitgem que gaudiu de la mostra!
 
Setmana Cultural de Batxillerat

Setmana Cultural de Batxillerat

La Setmana Cultural de Batxillerat ha servit per tancar el 2n trimestre coneixent espais de la ciutat que ens proporcionen experiències creatives i nous aprenentatges artístics.
 
L’alumnat de 1r i 2n de Batxillerat ha gaudit d’una setmana farcida d’activitats organitzades per l’EA La Industrial: hem visitat la Fundació Tàpies, La Model, el MNAC, l’exposició El somni americà del Caixaforum, el Museu del Disseny, el recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau i el Centre de Creació Palo Alto.
 
També hem assistit a les xerrades de Proactiva Open Arms, hem gaudit de jocs de descoberta i geolocalització sobre la ciutat de Barcelona i de tallers impartits pels nostres docents sobre disseny, creació i música.
 
Si voleu veure un resum de les activitat que hem dut a terme us deixem l’enllaç a un vídeo https://youtu.be/fgA-wg4LQ68
 
 
 
Memòria feminista i rap

Memòria feminista i rap

El passat mes de desembre, l’alumnat dels 3 grups d’Història de 2n de Batxillerat va estar immers en el procés reflexiu i creatiu d’aquest taller de Memòria històrica feminista i Rap.

David González, des de l’Observatori Europeu de Memòries (EUROM) de la Universitat de Barcelona, ens va proposar a l’Escola d’Art La Industrial realitzar aquest taller com a prova pilot, treballant amb una altra entitat amb molt de recorregut artístic i didàctic, Versembrant.

Vam començar amb una sèrie de sessions telemàtiques per reflexionar sobre l’evolució dels drets de les dones i la nostra situació actual. També per conèixer les bases de la creació del rap: ritme, rima, compàs… Els MC Pau Llonch i Alba Martínez (Bittah) han sigut els guies de luxe durant el procés creatiu.

Per acabar, quedava endinsar-se en la darrera fase, “rapejar”. En sessions presencials, la gravació va estar a càrrec de Patxi (Vazili), MC, digger i productor. Amb vergonyes i superacions, les gravacions van sortir endavant amb èxit donant com a fruit 3 cançons amb molta personalitat i força.

Agraïm moltíssim la implicació i col·laboració de tots els talleristes i de les entitats que han fet possible aquesta activitat.

Compartim el producte final en aquest enllaç a la nostra llista de reproducció de Youtube: https://youtube.com/playlist?list=PL3QtU5HdOU0mIo7aAhrGgQUdHUrxz2gZh

I aprofitem per anunciar-vos que la nostra docent Cayetana Gomis participarà aquest dimecres 10 de març a les 18:00 a una taula rodona amb els agents implicats d’aquest mateix projecte. La podeu seguir al següent enllaç: https://youtu.be/ifPA8QluDFo

Guanyadors del concurs de cartells dels Jocs Florals Escolars

Guanyadors del concurs de cartells dels Jocs Florals Escolars

El Concsorci d’Educació de Barcelona cada any encarrega el disseny del cartell dels Jocs Florals Escolars a una escola d’art i enguany l’ha encarregat a la nostra.

Hi han participat les tres classes de Disseny de 2n de Batxillerat i, malgrat ésser un sol guanyador, en aqusta ocasió han estat tres els treballs escollits: Martí Boukelmoune, Carla Murillo, Laia Cáceres.

Enhorabona a tots tres!

Visita a l’exposició “Espècies minerals” de David Rosell a l’Associació de Ceramistes

Visita a l’exposició “Espècies minerals” de David Rosell a l’Associació de Ceramistes

Amb els alumnes del CF Grau Mitjà en Decoració Ceràmica hem visitat l’exposició “Espècies Minerals” del ceramista David Rosell, a la sala d’exposicions de l’Associació de Ceramistes de Catalunya.

L’exposició mostra un seguit de peces que qüestionen la nostra percepció: són peces ceràmiques, pedres trobades o bé pedres transformades? En aquesta singular exposició, l’artista ens convida a fer l’exercici d’intentar esbrinar el seu origen.

Hem tingut la sort de poder comptar amb les explicacions de l’artista i ha estat una visita molt inspiradora.

Tres alumnes d’Il·lustració seleccionades a l’European Network FLIC

Tres alumnes d’Il·lustració seleccionades a l’European Network FLIC

European Network FLIC Award

 

El dia 12 de febrer de 2021 va sortir publicada l’acta del Premi Network FLIC11 amb la relació de les 23 peces seleccionades. Els treballs presentats han estat 410 i corresponen a les 11 escoles que han participat a l’edició d’enguany. Tres de les obres seleccionades pertanyen a alumnes del CFGS d’Il·lustració de l’Escola d’Art La Industrial.

 

Categoria júnior

Ariadna Voces

 

Categoria professional

Núria Vázquez i Laia Cardona

 

Moltes gràcies a tot l’alumnat participant i felicitats a les tres seleccionades!

Les obres seleccionades opten a ser una de les dues finalistes o la guanyadora de la categoria a la qual participen.
Anunciaran les obres guanyadores del premi durant la celebració del festival, que tindrà lloc a la tardor de 2021.

Podeu consultar l’acta de la selecció:

Web FLIC: http://flicfestival.com/es/premi-network-flic-11/

Acta en PDF: http://flicfestival.com/wp-content/uploads/2021/02/Acta-seleccionados-network-11.pdf

Entrega de premis dels primers concursos d’aquest curs

Entrega de premis dels primers concursos d’aquest curs

El passat 21 de desembre es va fer efectiva l’entrega de premis als guanyadors del Concurs d’Expressió Creativa 2019-20 i del I Concurs Erasmus+ 2020-21.

[Una de les novetats d’aquest curs ha sigut la creació d’un nou concurs per promocionar la Mobilitat Erasmus entre el nostre alumnat.]

Avui han vingut a recollir els seus premis:

Susana Garcia San Vicente, guardonada amb el 1r premi del Concurs d’Expressió Creativa 2019-20, amb 100€ i un diploma acreditatiu.

Nicolás Romero, guardonat amb el 2n premi del Concurs d’Expressió Creativa 2019-20, amb 50€ i un diploma acreditatiu.

Ariadna Voces, guardonada amb el 1r premi del Concurs de Cartells Erasmus+, amb 100€ i un diploma acreditatiu.

ENHORABONA A TOTS 3!

Guanyadors del Concurs Expressió Creativa 2019-20

Guanyadors del Concurs Expressió Creativa 2019-20

ENHORABONA ALS GUANYADORS DEL CONCURS EXPRESSIÓ CREATIVA 2019-20

A causa de la pandèmia i el confinament del curs passat, el jurat del Concurs d’Expressió Creativa 2019-20 no es va poder reunir per deliberar sobre els treballs presentats per l’alumnat de l’Escola d’Art La Industrial.

Aquest curs, l’Escola ha decidit reactivar aquest concurs. Per això el jurat es va reunir el passat dimarts 24 de novembre i va arribar a l’acord de donar el 1r premi, amb una dotació de 100€ i un diploma acreditatiu, a Susana Garcia San Vicente, per la seva joia “Els nois del zinc”.

També s’ha otorgat un segon premi, amb una dotació de 50€ i un diploma acreditatiu, a Nicolás Romero, per la seva il·lustració “Però si escoltes bé, el crit és teu”.

ENHORABONA!

L’entrega de premis es formalitzarà el dia 21 de desembre.

Campanya de donació de carpetes

Campanya de donació de carpetes

L’ESCOLA FA CAMPANYA DE DONACIÓ DE CARPETES

L’Escola d’Art La Industrial convoca cada any un concurs entre l’alumnat pel disseny de la carpeta de l’escola. I ara ja portem 10 edicions!

El curs següent el disseny guanyador es reprodueix a la carpeta que es reparteix entre tot l’alumnat de tots els ensenyaments de l’Escola.

Aquest inici de curs disposàvem d’un estoc de carpetes de cursos passats i les hem posat a disposició dels centre públics de secundària de la ciutat de Barcelona.

Les peticions s’atenen per ordre d’arribada i de moment hem pogut dur a terme la donació de carpetes a l’Institut Bernat Metge i a l’Institut M. Carrasco i Formiguera. Un total de 450 carpetes! Esperem que el vostre alumnat les pugui gaudir!

BÈSTIES! Exposició anual de l’Escola

BÈSTIES! Exposició anual de l’Escola

BÈSTIES! EXPOSICIÓ ANUAL D’ESCOLA

Aquest dimarts 1 de desembre inaugurem “Bèsties!” l’exposició anual que va haver de ser suspesa el curs passat a causa de la situació sanitària i el confinament.

“Bèsties!” és una mostra col·lectiva de tota l’Escola d’Art La Industrial que mostra la gran feina d’alumnat i de professorat al voltant d’aquest tema tan engrescador.

Animals en perill d’extinció, bèsties històriques, animals fantàstics, el nostre animal interior… “Bèsties!” presenta un gran registre de visions, interpretacions i processos creatius que van des de la Il·lustració a la Ceràmica, passant pel Disseny, l’Escultura, la Literatura o la Joieria. 

Els passadissos de l’escola s’ompliran d’aquestes creacions per fer-nos reflexionar, patir, amar, viure i somriure.

Aquest curs, com a novetat, aquesta exposició s’entrena també en format virtual. Podeu gaudir d’ella al següent enllaç: https://sites.google.com/artlaindustrial.cat/expo-virtual-besties/ 

L’exposició estarà oberta de l’1 de desembre de 2020 al 18 de gener de 2021.

Conferència a càrrec de Trinidad Contreras

Conferència a càrrec de Trinidad Contreras

 

Com cada any el CFGS de Joiera de La Industrial celebrem la diada de Sant Eloi. 

Enguany gaudirem de la conferència amb la veu i visió de la Trinidad Contreras.Pels que la coneixeu no cal presentació, pels qui no la coneixeu us convidem a visitar la seva web www.trinidadcontreras.com i el seu perfil d’Instagram @trinidad_contreras

Us esperem a tots i totes a la Sala d’Actes – Dimarts 1 de desembre – a les 12.30h!  
Andreu de la Viuda seleccionat Valor emergent per Klimt02

Andreu de la Viuda seleccionat Valor emergent per Klimt02

L’exalumne Andreu de la Viuda ha estat sel·leccionat aquest any per representar l’Escola en el concurs JPLUS Emerging Talent Award de KLIMT02 que premia els millors projectes de final d’estudis. 
L’Andreu presenta unes peces fetes amb la tècnica de Mokume-Gane i altres mescles de metalls, on juga amb els colors de les oxidacions dels materials.
Llegiu l’article al següent enllaç: 

https://klimt02.net/forum/articles/andreu-de-la-viuda-escola-d-art-la-industrial-selected-graduate-2020 

Exposició dels Treballs de Recerca de Batxillerat

Exposició dels Treballs de Recerca de Batxillerat

L’ALUMNAT DE 2N DE BATXILLERAT HA DEFENSAT ELS SEUS TREBALLS DE RECERCA

Aquesta setmana ha culminat el procés dels seus Treballs de Recerca amb les defenses dels mateixos davants dels tribunals. Per primera vegada, part d’aquestes defenses s’han pogut seguir en streaming.

Enhorabona a tot l’alumnat de 2n de batxillerat de l’Escola d’Art La Industrial que ja ha passat aquesta prova!

Podeu veure més imatges al nostre Instagram de Batxillerat:

https://instagram.com/artlaindustrial 

https://instagram.com/aindustrial_batxillerat/

Ja pots consultar les bases dels Concursos d’enguany

Ja pots consultar les bases dels Concursos d’enguany

Aquest curs incorporem una novetat: el Concurs Cartell Erasmus+.

I ja tenim la convocatòria oberta dels concursos 2020-21!

  • I Concurs Cartell Erasmus+
  • II Concurs Bossa de l’escola
  • IV Concurs d’Expressió creativa
  • V Concurs Pintura mural
  • X Concurs Carpeta
  • XVIII Concurs Literari

Consulta les bases de tots ells en aquest enllaç

L’Escola engega la seva activitat cultural amb 3 exposicions simultànies

L’Escola engega la seva activitat cultural amb 3 exposicions simultànies

Els passadissos de l’Escola d’Art La Industrial s’omplen d’art amb 3 mostres dels treballs dels alumnes de 1r i 2n de Batxillerat:

  • “Paisatge silvestre” (Dibuix)
  • “Concepte tipogràfic” (Disseny)
  • “Frottage de les parets i terres del recinte de l’Escola d’Art La Industrial” (Tècniques Grafico-Plàstiques)
Màster en Art Teràpia

Màster en Art Teràpia

Enguany hem signat un conveni amb l’Institut de Formació en Art Teràpia a través de la Fundació UdG: Innovació i Formació de la Universitat de Girona. Els cursos de Màster i Postgrau en Art Teràpia que es desenvoluparan a l’Escola d’Art La Industrial s’iniciaran l’octubre de 2020 i l’actual acord es perllongarà durant els propers anys.

Disseny 3D de mascares de protecció contra el Covid19

Disseny 3D de mascares de protecció contra el Covid19

En la represa de la tercera avaluació El professor Ramon Almeda ha preparat una experiència creativa de disseny 3D de mascares de protecció per donar a conèixer a l’alumnat de Batxillerat el moviment maker i la seva implicació en la situació actual. El projecte té la base en un disseny públic realitzat pel moviment coronavirusmaker i un d’un disseny lliure de Joseph Prusa. L’alumnat realitzarà propostes creatives per a nous dissenys de màscares que seran reproduïdes pel professor Ramon Almeda.

Jornades tècniques ceràmiques

Jornades tècniques ceràmiques

Ja s’han acabat les Jornades Tècniques amb les tres conferències que hem pogut gaudir per part de la Mª Carmen Ferrer, en Manel Diestre i la Marta Saliné. Totes elles han tingut molt interès i han estat molt didàctiques i instructives pels alumnes i altres interessats.

Exposició  «El recinte il·lustrat»

Exposició «El recinte il·lustrat»

«El recinte il·lustrat», és una mostra d’àlbums il·lustrats, enquadernats artesanalment, fets en el mòdul del Projecte integrat per l’alumnat del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Il·lustració com a cloenda dels seus estudis.

Cada any partim d’un tema comú, i en el curs 2018-2019 vam proposar explicar, a través d’il·lustracions, històries imaginades que s’esdevindrien en el Recinte de l’Escola Industrial (antiga fàbrica Batlló). Aquest recinte és un espai quotidià i proper on es troba ubicada la nostra escola, i també és un espai carregat d’història i d’històries que ha servit de rerefons perquè cadascú expliqui les seves pròpies narratives imaginades. Podrem llegir històries inversemblants, somiades, poètiques…

 

Alumnes que participen i obres:
Dani Català – Llibertat o mort
Guillem Duran – La Industrial que no veiem
Laia Esteve – S’ha de ser Rata!
Pol Giménez – La Papallona de la Revolució
Nur Gómiz – Present: passat o futur?
Lia Khabuliani – El tiempo entre las nubes
Cristina Mesas – El misterio de la chimenea
Ijeoma Oji – Zisafrona
Laia Ramón – Sol y Lluna

Us convidem a conèixer-les!

Del 17 de març al 28 d’abril de 2020 al vestíbul de l’Edifici del Rellotge al Recinte de l’Escola Industrial (carrer del Comte d’Urgell, 187 de Barcelona).
Horari: de dilluns a divendres de 10.00 a 20.00 hores.
Inauguració: 17 de març, a les 19.00 hores.

 

Podeu veure el contingut sencer dels àlbums exposats, des de l’enllaç a la plataforma ISSUU https://issuu.com/artlaindustrial-gsi/

Setmana Cultural de Batxillerat

Setmana Cultural de Batxillerat

Del 3 al 7 de febrer hem organitzat una Setmana Cultural amb l’alumnat de batxillerat. Hem realitzat sortides a museus i tallers dins i fora de l’escola. Creiem que aquestes activitats són un complement valuós per a la seva formació, ja que a través d’aquestes tindran una experiència vivencial i directa de la cultura.

Cooperativa, un model per emprendre

Cooperativa, un model per emprendre

L’Escola d’Art La Industrial ofereix una conferència sobre les cooperatives, a la Sala d’Actes el 10 de març, de les 15 a 16:50 hores. Serà impartida per Javier Granados, economista, educador social i assessor de cooperatives.
 
En aquesta conferència farà una breu explicació de què és una cooperativa i quin és el seu procés de constitució. Parlarà també de la Seguretat Social i les obligacions fiscals dels socis i sòcies. Per últim, ens explicarà la governança com organització interna de la participació democràtica.

 

Conferència L’Art de l’Animació

Notícies i activitats

Des del Cicle Formatiu  d’Il·lustració  presentem, el proper dimarts dia 25 de febrer de 2020, la conferència L’Art de l’Animació a càrrec d’Albert Garcia Vila. L’Albert ens parlarà d’animació, de la seva evolució des dels inicis fins a l’actualitat, els diferents tipus, les tècniques i els formats, el procés de producció i la tecnologia que s’utilitza. Una conferència oberta a tot el públic per a aquelles persones interessades en conèixer els principis de l’animació.
Albert Garcia, amb una llarga trajectòria professional en animació i el sector audiovisual, actualment és director de producció a Trizz Productions produint spots publicitaris i altres peces audiovisuals o instal·lacions interactives.
 
 
Projectes Finals de Joieria

Projectes Finals de Joieria

Notícies i activitats

Projectes Finals de Joieria

Dimecres 5 de febrer, tres dels nostres alumnes/as de l’últim any, han presentat els seus Projectes Finals. Aquests són: Lucía Palazzi, Kristina Garicano i Andreu de la Viuda. A l’entrada de l’escola trobareu les peces exposades d’aquests alumnes/as.