El passat mes de desembre, l’alumnat dels 3 grups d’Història de 2n de Batxillerat va estar immers en el procés reflexiu i creatiu d’aquest taller de Memòria històrica feminista i Rap.

David González, des de l’Observatori Europeu de Memòries (EUROM) de la Universitat de Barcelona, ens va proposar a l’Escola d’Art La Industrial realitzar aquest taller com a prova pilot, treballant amb una altra entitat amb molt de recorregut artístic i didàctic, Versembrant.

Vam començar amb una sèrie de sessions telemàtiques per reflexionar sobre l’evolució dels drets de les dones i la nostra situació actual. També per conèixer les bases de la creació del rap: ritme, rima, compàs… Els MC Pau Llonch i Alba Martínez (Bittah) han sigut els guies de luxe durant el procés creatiu.

Per acabar, quedava endinsar-se en la darrera fase, “rapejar”. En sessions presencials, la gravació va estar a càrrec de Patxi (Vazili), MC, digger i productor. Amb vergonyes i superacions, les gravacions van sortir endavant amb èxit donant com a fruit 3 cançons amb molta personalitat i força.

Agraïm moltíssim la implicació i col·laboració de tots els talleristes i de les entitats que han fet possible aquesta activitat.

Compartim el producte final en aquest enllaç a la nostra llista de reproducció de Youtube: https://youtube.com/playlist?list=PL3QtU5HdOU0mIo7aAhrGgQUdHUrxz2gZh

I aprofitem per anunciar-vos que la nostra docent Cayetana Gomis participarà aquest dimecres 10 de març a les 18:00 a una taula rodona amb els agents implicats d’aquest mateix projecte. La podeu seguir al següent enllaç: https://youtu.be/ifPA8QluDFo