# Participació en el projecte de Joves Programadors - La Industrial

La proposta dels Joves Programadors és el visionat gratuït i discussió de pel·lícules de cinema d’autor europeu, i la posterior programació i preparació d’activitats per a l’alumnat.

El passat 5 d’abril la pel·lícula escollida va ser Il Posto (1961), d’Ermanno Olmi. Els alumnes de Cultura audiovisual i de l’optativa Guió la van visualitzar primer, van realitzar el tràiler del film i els flyers. A més, van analitzar el film tècnicament i a nivell narratiu. També se’ls va proporcionar un “passaport”, una llibreta per tal d’anotar les seves impressions i comentaris.

El pas posterior va ser convidar tot l’alumnat de Batxillerat a la projecció d‘Il Posto. Es va projectar a la sala d’actes de l’escola amb la participació també d’alumant de l’Escola del Treball, ubicada també dins el Campus Industrial al qual pertanyem. Els joves programadors van fer una presentació del film abans de la projecció mitjançant el tràiler elaborat.

La finalitat d’aquest esdeveniment és proposar una nova visió del cinema, una posada en valor defugint del m’agrada o no m’agrada, així com fer una reflexió compartida que requereix el cinema d’autor. Un altre propòsit és generar un diàleg per copsar el punt de vista de l’autor i del context social que reflecteix.

Il Posto és un film que tracta temes que interpel·len els adolescents i els joves ja que mostra com es passa de l’adolescència a l’edat adulta, tot posant el focus en el seu futur representat en la recerca de feina i en les seves relacions.

En general, va ser una jornada molt enriquidora i interactiva, en què tothom va poder compartir les seves idees per acabar creant una anàlisi conjunta del film. Això va ser possible gràcies a l’exposició prèvia al visionat i a les activitats posteriors, que vam organitzar els Joves Programadors a través de la col·laboració durant les últimes setmanes, a més de les ganes i l’energia de la resta de professors de batxillerat.

La propera sessió es durà a terme l’ 11 de maig amb el visionament i posterior debat del film Pierrot Le Fou de Jean-Luc Godard (1965).  Per assistir-hi inscriviu-vos aquí.