Natalia Castañeda Arbeláez és artista, investigadora i docent. El seu treball proposa línies d’observació, cartografia i relats de territoris de rellevància ambiental i arqueològica.
Va estudiar el CFGM Decoració Ceràmica (2017/2019) a La Industrial, estudis que li van permetre expandir la seva pràctica artística a la ceràmica, on contrasta la mal·leabilitat de la matèria enfront de la rudesa dels residus industrials i elements quotidians.
Les seves obres ceràmiques exploren la idea del fang i la seva ductilitat, presentant-se com a registre i memòria d’accions simples i quotidianes.
Hola! Em dic Agnès i soc la creadora de Magnesita. La meva marca per a la qual desenvolupo artesanalment les peces del meu univers ceràmic acolorit.
Vaig estudiar el grau Superior de Ceràmica Artística a l’Escola d’Art la Industrial el curs 2021/23. Actualment, em dedico a la realització de peces utilitàries fetes amb el torn, la meva major passió. A més, estic donant classes de torn i modelatge en altres tallers de ceràmica i centres cívics a la ciutat de València que és on ara visc i d’on soc, i disposo d’un espai compartit amb altres ceramistes per crear la meva producció.
Llicenciada en Antropologia social i cultural l’any 2019 a la Universitat Autònoma de Barcelona, descobreix la ceràmica l’any 2017 gràcies als Cursos d’Arts Plàstiques Gaudim Creant Art de Sant Just Desvern.
Captivada pel món de la ceràmica, decideix formar-se i anar a estudiar a l’Escola de Ceràmica de la Bisbal d’Empordà el novembre del 2019.
Dos anys més tard, el 2022 finalitza els seus estudis de Grau Superior en Ceràmica Artística a l’Escola d’Art La Industrial de Barcelona.
Actualment, treballa de professora de torn i ceràmica a Sant Just Desvern i a Sant Cugat de Vallès, compaginant el seu projecte artístic dedicat a reivindicar l’argila vermella a través de la seva deformació piro plàstica.
ArtQuaderna és un taller d’enquadernació artesanal situaat a Sabadell centrat en els treballs tradicionals i les tècniques manuals aplicades al món dels documents gràfics: els llibres, els manuscrits, els papers.
Treballem amb perspectiva i visió arqueològica de les històries personals que contenen els documents: la seva geografia i la seva pertinença en el temps. I ho fem amb les eines de l’arxiver, del bibliotecari, de l’enquadernador, del conservador i del restaurador de paper.
Montse Garriga Berenguer, llicenciada en Història i diplomada en Biblioteconomia i documentació, va realizar els seus estudis d’Enquadernació a l’Escola d’Art La Industrial.
Paula Artés és fotògrafa i artista que explora i qüestiona els espais ocults de poder i control. Després d’una investigació prèvia, revela aquests espais.
Va cursar Batxillerat artístic a l’Escola d’Art La Industrial i es va graduar en fotografia i creació contemporània, amb postgraus en disseny gràfic i audiovisual a IDEP Barcelona.
Ha guanyat el premi Art Nou de fotografia, exposat a la galeria Àngels i al Centre d’Art Lo Pati d’Amposta. Té obra a la col·lecció del Pla Nacional de Fotografia i ha participat en PhotoEspaña, entre d’altres. També ha comissariat exposicions i fet residències a Bèlgica i a Lo Pati.
Malena és creadora i artesana a Crudité. És una alumna argentina que viu a Barcelona i va acabar el Grau Mitjà de Decoració Ceràmica l’any 2018 a la nostra escola.
Va començar donant classes de torn i modelat en altres espais i centres cívics de la ciutat on va adquirir experiència en diferents tècniques i així és com va agafar forma el seu projecte d’emprenedoria per muntar el seu propi taller.
Crudité arriba per la inspiració del collage, l’art abstracte i l’arquitectura i de la natura, els minerals i les roques.
Li agrada experimentar amb diferents fangs i textures, llapis i esmalts per a decorar les seves peces amb la intenció de crear composicions etèries i lúdiques.
El Colmado, situat a Palautordera, és el taller de Mercè Soler. Aquesta artista visual ha recuperat l’antiga botiga de queviures del poble després d’haver estat tancada durant vint anys.
Ubicat al peatonal carrer Major, i amb uns grans finestrals, ha donat vida al poble, on són molts els que participen dels tallers setmanals o mensuals al voltant de l’art de l’enquadernació.
També s’hi celebren reunions mensuals amb convidats vinculats al món del llibre, per tal d’oferir i ampliar la mirada del que pot ser un llibre, des de diferents perspectives formals i conceptuals.
La Mercè va ser alumna de La Industrial aprenent enquadernació amb en Josep Cambras i la Georgina Aspa. Aquest ofici li ha permès trobar un híbrid ideal amb la seva pràctica artística inspirada en el món del llibre d’artista i el llibre expandit.
Només començar a estudiar el Cicle Formatiu de Grau Superior de Ceràmica a La Industrial el 2020/22 i vaig tenir clar que volia dedicar-me a aquest ofici i que volia muntar el meu propi taller. Soc d’Almeria i em plantejava tornar a casa, però amb un projecte així entre mans, perquè a la meva zona no abunden els tallers i trobar feina enllà hagués estat força difícil. La veritat és que va ser tot molt ràpid.
El juliol de 2022 vaig tornar a El Ejido i a finals d’aquell mes ja tenia un local de lloguer i el projecte bastant clar al meu cap. Al cap d’uns mesos vaig obrir Keralba Studio.
Tinc la sensació que portem oberts molt més temps, a la vegada que sento que és un negoci molt jove en constant evolució. Són anys molt intensos i de molta feina, i imagino que això és bo.
Aquest és un espai dedicat als nostres exalumnes perquè comparteixin els seus èxits, projectes i avenços en la seva carrera professional. Ens encantaria saber de vosaltres i celebrar els vostres èxits amb la nostra comunitat. Us animem a enviar-nos informació sobre els vostres projectes recents, premis guanyats i l’estatus actual de la vostra carrera.