Cicle Formatiu Grau Superior Joieria Artística

2 cursos acadèmics
Horari de 8.00h a 14.30h

El Cicle Formatiu de Grau Superior en Joieria Artística s’imparteix a la nostra escola des de l’any 2000, tot i que els estudis de joieria tenen una tradició centenària hereva de l’Escola d’Arts i Oficis i l’Escola dels Bells Oficis. El domini tècnic és el nostre tret diferenciador, ensenyem les tècniques pròpies de la joieria, donem espai a recuperar tècniques antigues (filigrana, granulació, cisellat), incorporem altres de mons propers a la joieria (gravat, encastat, esmaltat, etc.) i apliquem també les noves tecnologies (impressió 3D, tall làser, etc.). Però com la voluntat del cicle és donar una formació global de manera que l’alumne pugui triar després el seu propi camí, treballem també els aspectes creatius i expressius així com l’esperit crític per tal de poder desenvolupar un treball coherent i més personal.

Un altre aspecte a destacar de l’escola és el tracte proper del professorat i l’atenció individualitzada a totes les classes, així com el desenvolupament de projectes propis amb la tutorització dels professors. El centre disposa de molt bones instal·lacions, el taller de joieria i l’aula de projectes estan ben equipats amb totes les eines i maquinària necessàries.

Disposem també d’una aula multimèdia, laboratori gemmològic, plató fotogràfic i impressores 3D. El centre facilita gran part del material necessari per al desenvolupament de les activitats. Els continguts del cicle es complementen amb conferències, participació a concursos de joieria i visites a exposicions i fires tant nacionals com internacionals. Alguns dels treballs dels nostres alumnes són mostrats en diverses exposicions i fires al llarg de l’any, tant a Barcelona com a d’altres ciutats europees.

Sortides Professionals

En aquest cicle es pretén donar una formació global a l’alumne per tal que pugui desenvolupar l’ofici de joier des de diferents àmbits segons els seus interessos: la joieria artística (on hi ha la recerca d’un llenguatge personal, una experimentació formal i material), el disseny de joies i el prototipatge 3D (més proper al disseny de producte i a l’aplicació de noves tecnologies), o la joieria més tradicional i la reparació de joies. Un cop acabat el cicle, les principals sortides professionals són: creació i producció de joies, modificació i restauració de joies, comerç especialitzat, distribució i venda (en joieries, botigues de complements, galeries d’art o venda en línia (on-line) a través de plataformes digitals) i disseny de joies i prototipatge 3D.

Accés

  • Títol del batxillerat, modalitat d’art.
  • Títol de graduat en arts aplicades i oficis artístics.
  • Títol de tècnic superior en arts plàstiques i disseny.
  • Títol en Enginyeria tècnica en disseny industrial.
  • Graduat en Belles Arts o certificat de superació de la prova d’accés a aquests ensenyaments.
  • Graduat en Arquitectura.
  • Les persones que no compleixen els requisits anteriors han de superar una prova d’accés.